Μυστηριώδης εξαφάνιση λίμνης…

Hawke's Bay
0
(0)

Ένα παράξενο φαινόμενο απασχόλησε τον διεθνή Τύπο τον Απρίλιο του 1957. Το περιστατικό συνέβη στη Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα στην περιοχή Hawke’s Bay, όπου μία λίμνη εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μέσα σε μία νύχτα.

Hawke's Bay
Hawke’s Bay

Η λίμνη ήταν σχετικά μικρή. Είχε σχήμα κυκλικό και το βάθος της κυμαινόταν μεταξύ τριάντα και τριανταπέντε μέτρων. Ο πυθμένας της είχε σχήμα αντεστραμμένου κώνου και η φύση του ήταν ηφαιστειογενής.

Η λίμνη εξαφανίστηκε λίγες ώρες πριν σημειωθεί σεισμός χαμηλής εντάσεως στην περιοχή. Οι τεράστιες ποσότητες νερού εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Τα γειτονικά ρυάκια δεν αύξησαν την ποσότητά τους, ούτε τα νερά τους θόλωσαν.  Διάφορα φυτά, τα οποία έβριθαν στην επιφάνεια της λίμνης, εξαφανίστηκαν επίσης μαζί με τα νερά, ενώ ο πυθμένας της λίμνης απέμεινε νεκρός από κάθε φυτική ζωή.

Η λίμνη είχε σχηματιστεί είκοσι χρόνια νωρίτερα. Προηγουμένως ήταν ένας απλός λάκκος, ο οποίος γέμισε ξαφνικά από νερό, μέχρι που μετατράπηκε σε λίμνη.

Η λίμνη, κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς παρουσίας της, ήταν τόπος όπου κούρνιαζαν άγριες χήνες, ενώ πριν τον σχηματισμό της δεν είχαν παρατηρηθεί πτηνά στην περιοχή.

Μία πιθανή εξήγηση που δόθηκε για την παράξενη αυτή εξαφάνιση, ήταν η ύπαρξη σπηλαίων στην περιοχή. Στα σπήλαια αυτά είχαν βρεθεί πριν από χρόνια ανθρώπινα οστά, τα οποία ανήκαν, όπως πίστευαν, σε μέλη της εξαφανισμένης προμαορικής φυλής των Μαριόρι. Ίσως εξαιτίας αυτών των ανακαλύψεων, οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούσαν τη λίμνη ως επικίνδυνη και μαγική και απέφευγαν να την επισκέπτονται μόνοι τους, εκτός και αν πήγαιναν με παρέα.

Ισχυρίζονταν ότι η λίμνη ασκούσε μία ιδιότυπη και επιβλαβή επίδραση σε όποιον παρέμενε για αρκετό διάστημα στις όχθες της.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 11/04/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 11/04/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 11/04/1957

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments