Πτώση μυστηριώδους αερόλιθου με παράξενα ιερογλυφικά, το 1896…

Πτώση μυστηριώδους αερόλιθου με παράξενα ιερογλυφικά, το 1896...

Τον Σεπτέμβριο του 1896, σ’ ένα χωριό του Βελγίου, ένας γεωργός, ονόματι Αλεξάντερ Σομ, ο οποίος εργαζόταν σε έναν αγρό μαζί με έναν άλλο χωρικό, ένιωσε ξαφνικά ένα δυνατό τράνταγμα και το ξύστρο που βαστούσε στα χέρια του διαλύθηκε σε κομμάτια.

Ο καιρός ήταν αίθριος και γλυκός. Οι δύο εργάτες, αφού συνήλθαν από το αρχικό σοκ, κοιτούσαν ολόγυρα να δουν τι είχε συμβεί και τι ήταν άραγε εκείνο που τους χτύπησε από τον ουρανό. Τότε, είδαν δίπλα τους ένα αρκετά ογκώδη λίθο, μισομπηγμένο στο έδαφος.

Ο μυστηριώδης αυτός αερόλιθος, που κατέπεσε από τον ουρανό με μεγάλη δύναμη, ήταν κίτρινου χρώματος, ζύγιζε 12,5 κιλά, είχε μήκος 50 εκατοστών και πλάτος 30 εκατοστών. Το σχήμα του ήταν εντελώς ακαθόριστο και η επιφάνειά του ήταν τραχιά, εκτός από τη μια πλευρά του, η οποία ήταν εξόχως λεία και επίπεδη.

Μα, το περίεργο ήταν πως πάνω στη στιλπνή αυτή επιφάνεια του αερόλιθου υπήρχαν μυστηριώδεις περίτεχνοι χαρακτήρες, που έμοιαζαν με ιερογλυφικά, τους οποίους, εννοείται, δεν κατόρθωσε κανένας ειδικός να αποκρυπτογραφήσει.

Η προέλευση του αινιγματικού αερόλιθου με τα παράξενα ιερογλυφικά ξεσήκωσε έντονες συζητήσεις και γέννησε ποικίλες εικασίες.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 19/09/1896…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΚΑΙΡΟΙ", στις 19/09/1896
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΚΑΙΡΟΙ”, στις 19/09/1896
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments