Οι «Αιώνιες Λάμπες» του Νικολά Τέσλα, το 1910…

Οι "Αιώνιες Λάμπες" του Νικολά Τέσλα, το 1910...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ο μεγάλος εφευρέτης Νικολά Τέσλα διακήρυξε στις αρχές του 1910 ότι είχε κατορθώσει να τελειοποιήσει ένα «άνευ σύρματος ηλεκτρικό φως», για το οποίο εργαζόταν για χρόνια. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό είχε ιδρύσει ένα εργοστάσιο στο Long Island, όπου ετοιμαζόταν το νέο αυτό «θαύμα» της Επιστήμης.

Νικολά Τέσλα (10/07/1856 - 07/01/1943)
Νικολά Τέσλα (10/07/1856 – 07/01/1943)

Θα μπορέσω να φωτίσω όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ασύρματα. Το ηλεκτρικό ρεύμα θα διέρχεται μέσω του αέρα, θα τρέχει σε όλες τις διευθύνσεις και θα παράγει ένα ισχυρό βόρειο σέλας. Θα είναι φως αδύναμο, βέβαια, ικανό, όμως, να φωτίζει τον κόσμο, ώστε να διακρίνει τα αντικείμενα.

Θα είναι φως αιώνιο και ισχυρό, όπως του ήλιου. Εντός ολίγου, η εφεύρεσή μου θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί. Θα αναλάβω να φωτίσω πρώτα τη Νέα Υόρκη σε περιφέρεια εκατό μιλίων. Το σχέδιό μου είναι να διανέμω το φως από έναν κεντρικό σταθμό. Είναι η καλύτερη και σίγουρα η πιο οικονομική μέθοδος για την παραγωγή τέλειου φωτός. Οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες, οι «Αιώνιες Λάμπες» θα διατηρούν το ηλεκτρικό μου φως ατέρμονα, διότι δε θα καταναλώνουν τίποτε.

Είναι απλούστατα υάλινοι σωλήνες ερμητικά κλειστοί, που δε θα περιέχουν κανένα αέριο. Το κυριότερο προτέρημά τους είναι η οικονομία της παραγωγής του φωτός, το οποίο φως είναι το ισχυρότερο από όλα μέχρι σήμερα.

Ένα άλλο προτέρημα είναι η θαυμάσια ποιότητα του φωτός αυτού, το οποίο ομοιάζει με το ηλιακό φως τόσο πολύ, ώστε είναι αδύνατον να το ξεχωρίσει κανείς.

Επίσης, η ασύρματη μετάδοση ρεύματος θα είναι εξαιρετικά ασφαλής, καθώς θα μεταχειριστώ απομονωτήρες, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους σημερινούς. Με το δικό μου σύστημα, δε θα υφίσταται κανένας κίνδυνος στους συμπυκνωτήρες, ενώ η ισχύς του ρεύματος θα είναι η ίδια.

Η οικία που θα φωτιστεί, θα μπορεί κάλλιστα να απέχει 12 χιλιάδες μίλια ή μόνο 5 μέτρα. Δεν έχει καμία σημασία. Η εγκατάσταση συνίσταται σε έναν μικρό αποδέκτη, τον οποίο μπορεί ο καθένας να έχει στην τσέπη του και με τον οποίο θα φωτίζει ολόκληρο το σπίτι του.

Το ηλεκτρικό ρεύμα που μεταχειρίζομαι, είναι παλμικό και είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς. Μεταξύ άλλων, μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να διαβιβάζει τη φωνή του ανθρώπου ή τα ηλεκτρικά σημεία του κώδικα των τηλεγραφείων. Μια εγκατάσταση αρκεί για όλα, χωρίς να επέρχεται σύγχυση μεταξύ της μιας ενέργειας και της άλλης. Τούτο, δε, επιτυγχάνεται με μια εφεύρεση, την οποία ονόμασα «τέχνη απομόνωσης».

Αυτή η «τέχνη απομόνωσης» αποτελείται από μια μέθοδο και ένα μηχάνημα, μέσω του οποίου μπορούμε να στέλνουμε σήματα ή τηλεγραφήματα, χωρίς να επέλθει σύγχυση και βασίζεται στη χρήση προσδιορισμένου αριθμού παλμικών δονήσεων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 02/01/1910…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 02/01/1910
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 02/01/1910

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Τηλεκινητικά φαινόμενα στο Αγρίδι Γορτυνίας, το 1936… Στις 10 Ιουλίου του 1936, προσήλθαν στα γραφεία της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών...απεσταλμένοι από το Αγρίδι της Γορτυνίας, για να ζητήσουν οδηγίες...
Οι απαρχές του Υπνωτισμού… Υπάρχει αψευδής μαρτυρία ότι ο Braid, μέσω του υπνωτισμού, κατάφερε να αποκοιμίσει...έναν ασθενή και να πραγματοποιήσει μια πολύπλοκη εγχείρηση...
Πόλτεργκαϊστ στην Ελλάδα – Το περιστατικό του Μεσολογγίου… Τα ανεξήγητα φαινόμενα που συνέβησαν σε ένα καφενείο του Μεσολογγίου, στα μέσα...της δεκαετίας του 1920, τα οποία ερεύνησε ο Άγγελος Τανάγρας...
Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Το Κάστρο του Ρίου (Μέρος Β)… Πρώτο, λοιπόν, στη σειρά έρχεται το Κάστρο του Ρίου, που παλαιότερα χρησίμευε ως...φυλακή των βαρυποινιτών. Τα τείχη του, οι επάλξεις του...
Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Το Κάστρο της Ναυπάκτου… Το Κάστρο της Ναυπάκτου, λοιπόν, ο περίφημος Έπαχτος, όπως ονομαζόταν τα χρόνια...της Ενετοκρατίας, είναι ένα κάστρο εξαιρετικά φημισμένο μέσα στο πέρασμα...
«Ζουν» τα φαντάσματα; Επίσης, ο Γάλλος συγγραφέας Roger De Lafforest, στο βιβλίο του "Αυτά τα σπίτια που...σκοτώνουν", ισχυριζόταν ότι τα φαντάσματα, που κατοικοεδρεύουν σε κάποιες οικίες,...είναι στην πραγματικότητα μια προβολή αναμνήσεων, την οποία έχουν συγκρατήσει οι...τοίχοι και ότι οι καλόπιστοι μάρτυρες που τα είδαν, απλώς παρευρέθησαν σε μια...προβολή ταινίας, της οποίας η δράση είχε εξελιχθεί στο παρελθόν, αλλά στο ίδιο...περιβάλλον.
Σύγχρονες εφευρέσεις, που ήταν γνωστές από την αρχαιότητα… Πολλές από τις εφευρέσεις, που αποδίδονται σε Ευρωπαίους σοφούς και θεωρούνται...κατακτήσεις των τελευταίων αιώνων, είναι στην πραγματικότητα γνωστές...
Τα πιο φημισμένα φαντάσματα της Αγγλίας – Πρεσβυτέριο του Μπόρλεϊ… Λίγο αργότερα, τα μέλη της οικογένειας άρχισαν να βάλλονται από λιθοβολισμούς...μέσα στο ίδιο τους το σπίτι...
Η περίπτωση τηλεπάθειας, που ερευνήθηκε από τον Άγγελο Τανάγρα, το 1925… Το 1925, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, αφηγήθηκε ένα...συγκλονιστικό φαινόμενο τηλεπάθειας, που αφορούσε στον διακεκριμένο...
Το μπλακ-άουτ της Νέας Υόρκης… "Γενική κατάπληξη προξένησε στις αρμόδιες Αρχές το γεγονός ότι την στιγμή ακριβώς...της απότομης συσκότισης της πόλης της Νέας Υόρκης θεάθηκε πάνω από αυτήν ένας...πελώριος ιπτάμενος δίσκος διαμέτρου τριάντα, περίπου, μέτρων, που εξέπεμπε ισχυρό...φως."
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.