Ανεξήγητοι ήχοι πάνω από το Λονδίνο, το 1924…

Ανεξήγητοι ήχοι πάνω από το Λονδίνο, το 1924...

Τον Νοέμβριο του 1924, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν πάνω από το Λονδίνο. Μάλιστα, ήταν τόσο ισχυρές, ώστε τα σπίτια σείστηκαν και πολλοί άνθρωποι τρομοκρατήθηκαν. Αρχικά, νόμισαν ότι έπεφταν κεραυνοί δίπλα τους, μα ο καιρός ήταν καλός και οι εκρήξεις παρέμειναν μυστηριώδεις, όπως, άλλωστε, κι εκείνες, που είχαν σημειωθεί το 1914, την παραμονή της κήρυξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Βρετανοί μετεωρολόγοι μιλούσαν αορίστως περί ατμοσφαιρικών και ηλεκτρικών ανωμαλιών της ατμόσφαιρας. Μα, παρόμοιοι, ανεξήγητοι ήχοι ακούστηκαν και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως υπεράνω της Βόρειας Θάλασσας, ιδίως στην ολλανδική ακτή και όταν ο καιρός ήταν ομιχλώδης.

Επίσης, συχνά είχαν ακουστεί στη Βόρεια Ινδία, ενώ οι επιστήμονες, που εργάζονταν στην Ασιατική Εταιρία της Βεγγάζης, προσπάθησαν επί μακρόν να δώσουν λύση στο μυστήριο των ισχυρών αυτών εκρήξεων, που προέρχονταν από τα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας, πάνω από το Δέλτα του Γάγγη ποταμού. Οι εκρήξεις αυτές σημειώνονταν πάντοτε, όταν ο καιρός ήταν διαυγής και ξηρός και ουδέποτε όταν ήταν άστατος.

Μάλιστα, ελέχθη ότι οι ήχοι αυτοί προξενούνταν από υδρατμούς, οι οποίοι είχαν υψωθεί σε μέγιστα ύψη και κατόπιν, μεταβάλλονταν σε πάγο. Όμως, η εξήγηση αυτή κρίθηκε ανεπαρκής.

Παρόμοιοι ανεξήγητοι ήχοι παρατηρήθηκαν επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως στη Georgia, στη North Carolina, στην Pensylvania, στην κοιλάδα του Μισισιπή, αλλά και στην Ονδούρα, όπως και στις περιοχές γύρω από τον ποταμό Βραχμαπούτρα των Ινδιών.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 29/12/1924…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 29/12/1924
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 29/12/1924
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments