Μαρτυρίες περί προσγειώσεως Α.Τ.Ι.Α. στη Γαλλία, το 1954…

Μαρτυρίες περί προσγειώσεως Α.Τ.Ι.Α. στη Γαλλία, το 1954...
0
(0)

Στις 2 Οκτωβρίου του 1954, μερικοί εργάτες ισχυρίστηκαν ότι είδαν έναν ιπτάμενο δίσκο να προσγειώνεται σε γειτονικό δρόμο, σε μια περιοχή, που απείχε μόλις 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού.

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών δήλωσε ότι αισθάνθηκε καταβεβλημένος από ένα είδος νάρκωσης, όταν βρέθηκε σε απόσταση 150 μέτρων περίπου από το προσεδαφισμένο πτητικό μηχάνημα.

Ο εργάτης αυτός, ονόματι Μπερνάρ Γκουζόν, περιγράφοντάς πώς είδε το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο σε μια αλάνα, που βρισκόταν σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Κολομμιέ Μο, δήλωσε πως το σώμα του παρέλυσε και η όρασή του συσκοτίστηκε για μερικά λεπτά της ώρας.

Κατόπιν, είδε το μυστηριώδες αντικείμενο να ανέρχεται αργά σε ύψος 25 μέτρων πάνω από την αλάνα. Στο σημείο αυτό παρέμεινε για λίγο και αμέσως εξαφανίστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών Αρχών, στον αγρό, όπου κατά τα φαινόμενα προσγειώθηκε ο ιπτάμενος δίσκος, υπήρχαν κάποια παράξενα ίχνη, βάθους περίπου 10 εκατοστών. Το εν λόγω μηχάνημα είχε ωοειδές σχήμα, χρώματος αλουμινίου και έφερε ένα είδος πυργίσκου. Προσγειώθηκε, χωρίς να έρθει σε ολική επαφή με το έδαφος, αλλά στάθηκε πάνω σε τρία ψηλά μεταλλικά πόδια. Η διάμετρός του υπολογίστηκε πως ήταν γύρω στα τρία μέτρα.

Άλλες πληροφορίες περί εντυπωσιακών εμφανίσεων ιπτάμενων δίσκων, έφταναν μαζικά από πολλές περιοχές ολόκληρης της κεντρικής Γαλλίας, τρομοκρατώντας τους πάντες. Στην πόλη Brest, ένας ναύτης ανέφερε ότι είχε δει κατά τη διάρκεια της νύχτας έναν ιπτάμενο δίσκο, που εξέπεμπε ερυθρό φως και άφηνε πίσω του ερυθρά ίχνη.

Ένας άλλος εργάτης δήλωσε ότι είχε δει ένα περίεργο αντικείμενο στον ουρανό την αυγή, που άφηνε εκτυφλωτικά ίχνη λευκού φωτός.

Τέλος, δύο ξυλουργοί ανέφεραν ότι είχαν δει ένα μυστηριώδες πτητικό μηχάνημα, σχήματος πούρου, ερυθρού χρώματος, το οποίο, κατά τη διάρκεια της πτήσης του, δημιουργούσε έναν ελαφρύ συριγμό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 03/10/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 03/10/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 03/10/1954

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments