Περίεργα περιστατικά εμφάνισης Α.Τ.Ι.Α. στη Γαλλία, το 1954…

Περίεργα περιστατικά εμφάνισης Α.Τ.Ι.Α. στη Γαλλία, το 1954...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Τον Οκτώβριο του 1954, οι στρατιωτικές αρχές του Metz, στη βορειοανατολική Γαλλία, ασχολήθηκαν ενδελεχώς με την εξακρίβωση μιας περίεργης πληροφορίας, καθώς ειδική στρατιωτική ομάδα επεσήμανε στον ουρανό, με τη βοήθεια προβολέα, ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παράξενη πτητική μηχανή παρέμεινε για περισσότερο από τρεις ώρες εντός της ακτίνας της δέσμης φωτός, που εξαπέλυσε η στρατιωτική βάση.

Συγκεκριμένα, οι χειριστές-στρατιώτες του προβολέα κατέθεσαν ότι ο ιπτάμενος δίσκος παρέμεινε ακίνητος όλο εκείνο το χρονικό διάστημα, σε ύψος δέκα χιλιάδων μέτρων περίπου. Άλλωστε, οι χειριστές της συσκευής ραντάρ δεν μπόρεσαν να διακρίνουν το στίγμα της πτητικής μηχανής στην οθόνη τους.

Μεταξύ των πολλών και περίεργων αφηγήσεων περί ιπτάμενων δίσκων, που κατέφθαναν από όλα τα σημεία της Γαλλίας εκείνη τη χρονιά, ήταν και η ιστορία ενός 13χρονου αγοριού, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είδε ένα ιπτάμενο πούρο, που είχε προσγειωθεί σε κάποιον αγρό.

Ο πιλότος του σκάφους φορούσε μια σκουρόχρωμη, γυαλιστερή στολή και μπότες, ενώ κρατούσε στα χέρια του μια αλλόκοτη σφαίρα, που εξέπεμπε πορφυρό φως. Μίλησε στο παιδί σε άπταιστα γαλλικά, λέγοντάς του: «Μπορείς να το κοιτάζεις, αλλά δεν μπορείς να το αγγίξεις».

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 14/10/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 14/10/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 14/10/1954

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.