Τρία σοβαρά περιστατικά εμφάνισης Α.Τ.Ι.Α. το 1978…

Φωτογραφία του 1974, Αργεντινή
5
(1)

Την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς του 1978, ένα ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας ενός ολόκληρου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην ορεινή περιοχή Σάσσο της κεντρικής Ιταλίας, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης.

Το όρος Γκραν Σάσσο, η υψηλότερη κορυφή των Απέννινων Όρεων
Το όρος Γκραν Σάσσο, η υψηλότερη κορυφή των Απέννινων Όρεων

Αυτό ισχυρίστηκαν οι υπάλληλοι του ηλεκτρικού σταθμού, που υπήρξαν μάρτυρες του περίεργου περιστατικού.

Υποστήριξαν ότι νωρίς το πρωί παρατήρησαν πως οι δείκτες όλων των μετρητών και των ειδικών οργάνων του σταθμού “τρελάθηκαν” ξαφνικά, δείχνοντας ακατάληπτες μετρήσεις, ενώ ακόμη και τα όργανα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκτός λειτουργίας, άρχισαν να λειτουργούν αυτομάτως, δείχνοντας κι αυτά αλλόκοτες ενδείξεις.

Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο Σάσσο
Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο Σάσσο

Τελικά, ολόκληρος ο ηλεκτρικός σταθμός έπαψε να λειτουργεί στο σύνολό του, βυθίζοντας τις μηχανές σε μια πρωτοφανή σιωπή και προκαλώντας έκπληξη, αλλά και απορία στους υπαλλήλους του.

Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίστηκε στον ουρανό μια λαμπερότατη σφαίρα, που κινούνταν αθόρυβα, ώσπου χάθηκε από τα μάτια τους.

Οι τεχνικοί που διεξήγαγαν έρευνες για τη μυστηριώδη διακοπή της λειτουργίας του σταθμού, δήλωσαν ότι δε μπορούσαν να βρουν κάποια λογική εξήγηση για το συμβάν, ούτε για την αχρήστευση των ηλεκτρικών οργάνων του σταθμού, αλλά ούτε για την ξαφνική επαναλειτουργία των οργάνων, που ήταν ήδη αχρηστευμένα.

Επίσης, στην Κόρντομπα της Αργεντινής, τρεις ιδιωτικοί υπάλληλοι υποστήριξαν ότι ένα ιπτάμενο αντικείμενο τούς άρπαξε από το έδαφος, μαζί με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και τους άφησε 15 χιλιόμετρα πιο πέρα, στον ίδιο δρόμο που ταξίδευαν.

Η είδηση, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Herald", στις 29/12/1978
Η είδηση, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Herald”, στις 29/12/1978

Τέλος, την ίδια περίπου χρονική περίοδο, στη Μανάμα του Μπαχρέιν, δύο γυναίκες υποστήριξαν ότι είδαν στον νυχτερινό ουρανό ένα ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο σε σχήμα δίσκου.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 30/12/1978…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 30/12/1978
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 30/12/1978

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments