Παράδοξα φαινόμενα εμφάνισης νεκρών κατά τη στιγμή του θανάτου τους (Μέρος Β)…

Παράδοξα φαινόμενα εμφάνισης νεκρών κατά τη στιγμή του θανάτου τους (Μέρος Β)...

Μια άλλη παράδοξη περίπτωση εμφάνισης νεκρού κατά τη στιγμή του θανάτου του σε προσφιλές του πρόσωπο ήταν εκείνη που συνέβη σε μια όμορφη, νεαρή κοπέλα, η οποία ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον αγαπημένο της.

Το φάντασμα του μνηστήρα

Μάλιστα, για να γιορτάσουν οι οικείοι της τον αρραβώνα της κόρης τους παρέθεσαν ένα συμπόσιο. Η μνηστή χτενιζόταν μπροστά στον καθρέφτη του δωματίου της, λίγο πριν κατηφορίσει τη σκάλα και παρουσιαστεί περικαλλής ενώπιον των καλεσμένων της στην επίσημη σάλα του μεγάρου της.

Αίφνης, όμως, είδε στην αντανάκλαση του βενετσιάνικου καθρέφτη τον μνηστήρα της να μπαίνει στην κάμαρά της. Κατάπληκτη, συνέστησε στη μητέρα της που ήταν στο πλάι της να δει κι εκείνη την κάτωχρη μορφή του νεαρού, αλλά η μητέρα δεν είδε τίποτε πέρα από τις αντανακλάσεις των δυο τους.

Δυστυχώς, μια ώρα αργότερα, ο νέος μεταφέρθηκε νεκρός στο κατάφωτο για τον αρραβώνα σπίτι της μνηστής του. Είχε πέσει από το άλογο και είχε σκοτωθεί ακαριαία.

Το φάντασμα του γέρου με τη διάφανη μορφή

Σε μια άλλη περίσταση, ένας γηραιός στρατιώτης αφηγήθηκε ότι είχε σωθεί από ένα φάντασμα, μαζί με μερικούς συντρόφους του.

Κατά την υποχώρηση του στρατού από την πόλη Μονς του Βελγίου, κοντά στα γαλλικά σύνορα, όπου διεξήχθη η παρθενική μάχη του Βρετανικού Στρατού κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτός και οι σύντροφοί του βρέθηκαν σε ένα σταυροδρόμι και δεν ήξεραν ποιον δρόμο να ακολουθήσουν.

Τότε, από ένα εγκαταλειμμένο σπιτάκι πρόβαλε ξάφνου ένας μυστηριώδης γέροντας, με σχεδόν διάφανη μορφή, ο οποίος δε μίλησε καθόλου, απλώς σήκωσε το αποστεωμένο χέρι του και τους έδειξε τον δρόμο που έπρεπε να πάρουν.

Και δεν το κατέβασε, μέχρι να βεβαιωθεί ότι όλοι οι στρατιώτες πήραν τη σωστή πορεία. Αμέσως μετά, η μορφή του ξεθώριασε εντελώς και δεν έμεινε τίποτε από αυτόν, παρά μόνον ένα κουβάρι πυκνής αχλής.

Χωρίς να διστάσουν οι ‘Αγγλοι στρατιώτες, αν και αναστατώθηκαν από το αλλόκοτο θέαμα, υπάκουσαν και έφτασαν σώοι στα βρετανικά χαρακώματα.

Εκεί έμαθαν ότι ο άλλος δρόμος στο δίστρατο οδηγούσε απευθείας στα γερμανικά στρατεύματα, όπου τους περίμενε η αιχμαλωσία και ο θάνατος.

Έτσι, το φάντασμα του γέρου με τη διάφανη μορφή τελικά έσωσε τη ζωή τους και μπόρεσαν κατόπιν να επιστρέψουν ασφαλείς στην πατρίδα τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 21/12/1928…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 21/12/1928
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 21/12/1928
5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments