Μυστηριώδες μήνυμα από το εξαφανισμένο πλοίο MV Joyita…

Μυστηριώδες μήνυμα από το εξαφανισμένο πλοίο MV Joyita...
1
(1)

Στις 3 Οκτωβρίου του 1955, το πλοίο MV Joyita, με δεκαέξι άτομα πλήρωμα και εννέα επιβάτες, ξεκίνησε από το νησί Samoa με προορισμό τα Νησιά Tokelau της Νέας Ζηλανδίας. Το ταξίδι θα διαρκούσε 41 έως 48 ώρες. Αλλά, το MV Joyita δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Εν τέλει, πέντε εβδομάδες αργότερα, αφού είχαν οργωθεί οι θάλασσες από πλωτά και εναέρια μέσα, το πλοίο βρέθηκε μυστηριωδώς πολύ μακριά από την αρχική του ρότα, σε κακή κατάσταση, ενώ δεν εντοπίστηκε ούτε ένας αγνοούμενος, ζωντανός ή έστω νεκρός, δημιουργώντας πλήθος ερωτημάτων.

MV Joyita
MV Joyita

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 1959, μια φιάλη, που εμπεριείχε ένα μήνυμα, ξεβράστηκε στις ακτές της Βορείου Ζηλανδίας. Το μήνυμα ανέφερε: “Εγκαταλείπουμε το σκάφος. Ένα παράξενο κυκλικό, μεταλλικό ιπτάμενο αντικείμενο προσθαλασσώθηκε δίπλα μας και αναγκαζόμαστε να επιβιβαστούμε σ’ αυτό. Βοηθήστε μας. Joyita”.

Μάλιστα, την εποχή που χάθηκε το πλοίο, οι ιθαγενείς των Νησιών Φίτζι υποστήριζαν παθιασμένα ότι έβλεπαν επανειλημμένως ιπτάμενους δίσκους να πετούν χαμηλά πάνω από τις περιοχές που ζούσαν.

Διάφορες ιστορίες, που είχαν κυκλοφορήσει ευρέως μεταξύ των ιθαγενών, έρχονταν να εξηγήσουν την εξαφάνιση των μελών του πληρώματος του MV Joyita. Έλεγαν ότι ένα σμήνος ιπτάμενων δίσκων εξανάγκασαν το σκάφος να σταματήσει. Ακολούθως, μια από τις πτητικές μηχανές προσθαλασσώθηκε δίπλα τους, παρέλαβε τους επιβάτες και απομακρύνθηκε με εξωπραγματικά ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ιθαγενείς των Νησιών Φίτζι
Ιθαγενείς των Νησιών Φίτζι

Οι Νεοζηλανδοί επιστήμονες, πάντως, ήταν πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με την αξιοπιστία του μηνύματος, που βρέθηκε μέσα στη φιάλη.

Παρόλα αυτά, το MV Joyita εξακολουθεί να περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου, έως και σήμερα, καθώς ποτέ δεν εξιχνιάστηκε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 10/01/1959…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 10/01/1959
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 10/01/1959

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments