Η Συνωμοσία της Σιγής του Αμερικανικού Πενταγώνου, σχετικά με τους ιπτάμενους δίσκους…

Η Συνωμοσία της Σιγής του Αμερικανικού Πενταγώνου, σχετικά με τους ιπτάμενους δίσκους…

Ο απόστρατος Αμερικανός Σμήναρχος Donald Keyhoe, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί από το Πεντάγωνο ως ένας από τους παραγωγικότερους συγγραφείς των ασυνήθιστων εναέριων φαινομένων, σ’ ένα από τα βιβλία του αναφερόταν λεπτομερώς στους ιπτάμενους δίσκους.

Ο περίφημος Donald Keyhoe ισχυριζόταν ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι ήταν πτητικές μηχανές, που προέρχονταν από άλλους πλανήτες. Πρόσθετε, ακόμη, ότι ο Λευκός Οίκος και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθούσαν εδώ και χρόνια να αποκρύψουν την αλήθεια από το κοινό.

Ένα νέο βιβλίο του Keyhoe εκδόθηκε το 1953, το οποίο έφερε τίτλο: “Flying Saucers of Outer Space”. Κατά τον διακεκριμένο στρατιωτικά, αλλά και συγγραφικά, συγγραφέα του, η συνωμοσία της σιγής, την οποία μετέρχονταν οι Αμερικανικές Αρχές, χρονολογούνταν ήδη από το καλοκαίρι του 1952, όταν πολλά λάμποντα εξωγήινα αντικείμενα είχαν θεαθεί να ελίσσονται στον ουρανό του Tremonton, στην πολιτεία της Utah.

Donald Keyhoe (20/06/1897 - 29/11/1988)
Donald Keyhoe (20/06/1897 – 29/11/1988)

Άλλωστε, η ομόφωνη γνώμη των Αξιωματικών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αμερικανικής Αεροπορίας υπήρξε πάντοτε, σύμφωνα με τον Donald Keyhoe, ότι επρόκειτο ξεκάθαρα για εξωγήινες πτητικές μηχανές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Πεντάγωνο εξέδωσε ένα ανακοινωθέν, όπου διέψευδε την είδηση, αλλά και τους ισχυρισμούς του Σμήναρχου Keyhoe. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο βεβαίωνε ότι οι εν υπηρεσία Αξιωματικοί του δεν είχαν διαπιστώσει τίποτε που να σχετίζεται με εξωγήινους ή με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

Πάντως, όταν ο Σμήναρχος Donald Keyhoe ρωτήθηκε σχετικώς από δημοσιογράφους της εφημερίδας “Daily News”, εξέφρασε τη γνώμη ότι το σημείο εκκίνησης των ιπτάμενων δίσκων ήταν πιθανώς ο πλανήτης Άρης, αλλά δεν μπορούσε να είναι σίγουρος. Ίσως να προέρχονταν από κάποιο ηλιακό σύστημα αρκετά μακριά από το δικό μας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 01/10/1953…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 01/10/1953
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 01/10/1953
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments