Το άρθρο για τους ιπτάμενους δίσκους που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον, το 1957…

Το άρθρο για τους ιπτάμενους δίσκους που προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον, το 1957...

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 1957 στο σοβιετικό επιστημονικό περιοδικό “Η γνώση είναι δύναμη” είχε προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον. Το περιοδικό δημοσίευε συχνά εκλαϊκευμένα επιστημονικά άρθρα.

Το άρθρο διαπραγματευόταν το θέμα των ιπτάμενων δίσκων και σύμφωνα με τον συντάκτη του, ο ιπτάμενος δίσκος περιγραφόταν ως μια ελικοειδής πτέρυγα με τέσσερα κυκλικά ανοίγματα διά των οποίων τροφοδοτείται με αέρα ο κινητήρας του.

Έτσι, η πίεση στην άνω επιφάνεια μειώνεται και το όχημα αποκτά την ώση για την ανύψωσή του. Χάρις στη γυροσκοπική ρύθμιση του θαλαμίσκου του οχήματος αυτού, ο θαλαμίσκος προσαρμόζεται πάντοτε προς την κατεύθυνση της τροχιάς.

Το άρθρο συνοδευόταν και από διάγραμμα, το οποίο έδειχνε έναν παχύ μεταλλικό δίσκο, ο οποίος έφερε κάτι που έμοιαζε με θαλαμίσκο αεροπλάνου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν ισχυριζόταν ότι η Σοβιετική Ένωση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα κατείχαν ιπτάμενο δίσκο, παρόλο που αναφέρονταν σε “μηχανές οι οποίες πετούν στα πλάτη των ουρανών και δεν έχουν τίποτα το κοινό με τα αεροπλάνα, αλλά φαίνονται μάλλον ως ιπτάμενοι δίσκοι”.

Συνεχίζοντας ο συντάκτης του άρθρου, περιέγραφε ένα “κολεόπτερον”, ένα είδος αεροπλάνου με κυκλική πτέρυγα, το οποίο φαινόταν σαν βόμβα και χρησιμοποιούσε θάλαμο καύσεως αερίων με στροβιλοκινητήρα αεριωθήσεως, καθώς επίσης ένα αεροπλάνο με ειδικές πτέρυγες προς μείωση της τριβής που προκαλεί ο ατμοσφαιρικός αέρας.

Το συγκεκριμένο άρθρο είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για το εάν αποτελούσε προϊόν φαντασίας ή αν περιέγραφε πραγματικά γεγονότα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 03/10/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 03/10/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 03/10/1957
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments