Η διάλεξη του Παύλου Σαντορίνη για τους ιπτάμενους δίσκους, το 1967…

Η διάλεξη του Παύλου Σαντορίνη για τους ιπτάμενους δίσκους, το 1967...

Στις 2 Φεβρουαρίου του 1967, ο ομότιμος Καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παύλος Σαντορίνης, είχε δώσει διάλεξη με θέμα: “Ιπτάμενοι δίσκοι και Επιστήμη”. Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας αυτής διάλεξης, ανακοινώθηκαν δύο υποθέσεις για την πλεύση των εξωγήινων όντων, που πιθανώς επανδρώνουν τους μυστηριώδεις ιπτάμενους δίσκους.

Εάν, λοιπόν, πρόκειται για ανθρώπινα όντα της δικής μας περίπου βιολογικής κατασκευής, θα είναι περιορισμένης διάρκειας ζωής και κατά συνέπεια, μας επισκέπτονται από πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος και όχι πέραν αυτού.

Εάν, όμως, πρόκειται για επισκέπτες από απομακρυσμένες περιοχές του Σύμπαντος, σημαίνει ότι τα όντα αυτά παρέτειναν τη ζωή τους πολύ περισσότερο από τη δική μας.

Το 1967 θεωρήθηκε το έτος των ιπτάμενων δίσκων, μιας και οι αμερικανικές Αρχές παραδέχονταν πλέον την ύπαρξή τους και ανέθεσαν σε ειδική επιτροπή του Πανεπιστήμιου του Κολοράντο να ερευνήσει περιπτώσεις, που παρουσίαζαν σοβαρό ενδιαφέρον.

Ο Παύλος Σαντορίνης επέστησε την προσοχή των παρισταμένων επιστημόνων στις δημοσιεύσεις της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” σχετικά με το φαινόμενο των ιπτάμενων δίσκων και τόνισε ότι οι αμερικανικές Αρχές είχαν ήδη συγκεντρώσει 27.000 εκθέσεις και αναφορές, από τις οποίες δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν 700! Παρ’ όλα αυτά, χρειαζόταν επιφυλακτικότητα και παραμερισμός των επιπόλαιων αναφορών.

Παύλος Σαντορίνης (1893 - 1986)
Παύλος Σαντορίνης (1893 – 1986)

Συμπερασματικά, ο Παύλος Σαντορίνης ανέφερε ότι ήταν αποδεδειγμένη η ύπαρξη ιπτάμενων δίσκων και η επίσκεψή τους στη Γη. Επιπλέον, δήλωσε ότι χρειαζόταν μεγάλη προσοχή στην ανάλυση των διάφορων περιπτώσεων, επειδή η παρατήρηση αυτών γινόταν συνήθως από απλούς ανθρώπους της υπαίθρου.

Μετά το τέλος της διάλεξης του Παύλου Σαντορίνη, ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία διηύθυνε ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου, Σπύρος Κατράκης. Έλαβαν, επίσης, μέρος ο πολιτικός μηχανικός Β. Πιττακός και ο χημικός Ν. Βαμβακάς, οι οποίοι ανέπτυξαν αμφότεροι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες απόψεις.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, στις 03/02/1967…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", στις 03/02/1967
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, στις 03/02/1967
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments