Επέλαση Α.Τ.Ι.Α. σε Γαλλία, Ιταλία και Σουηδία, το 1954…

Επέλαση Α.Τ.Ι.Α. σε Γαλλία, Ιταλία και Σουηδία, το 1954...
4
(1)

Τον Οκτώβριο του 1954, τον ουρανό της Γαλλίας διέσχιζαν διάφορα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα. Οι έντονες μεταπτώσεις των καιρικών φαινομένων δεν έμοιαζαν να επηρεάζουν τη συχνότητα με την οποία έκαναν την εμφάνισή τους.

Μάλιστα, ορισμένες εμφανίσεις τέτοιων παράδοξων πτητικών μηχανών συνοδεύονταν και από φυσικές αναταραχές, τις οποίες αισθάνονταν έντονα οι αυτόπτες μάρτυρες.

Για παράδειγμα, δύο οδηγοί αυτοκινήτων στο Παρίσι είδαν ένα κατάφωτο ιπτάμενο αντικείμενο να κινείται στον ουρανό και ταυτοχρόνως, ένιωσαν νυγμούς και περίεργα τσιμπήματα στο σώμα τους, που έμοιαζαν με ηλεκτρικές εκκενώσεις. Ο ένας από τους δύο βεβαίωνε ότι για λίγα λεπτά είχε παραλύσει εντελώς.

Επίσης, στην περιφέρεια του Σηκουάνα και του Μάρνη πολλά άτομα είδαν ένα παράξενο μηχάνημα ωοειδούς σχήματος και πορτοκαλοκίτρινου χρώματος, μήκους μεγαλύτερου των 20 μέτρων, να παραμένει ασάλευτο στον ουράνιο θόλο σε ύψος 400 μέτρων περίπου. Η μυστηριώδης πτητική μηχανή εξαφανίστηκε μετά από λίγο, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Στην ίδια περιφέρεια της Γαλλίας, άλλωστε, αρκετοί ιππείς, που ανήκαν στον τοπικό ιππικό σύλλογο, βεβαίωναν ότι είδαν ένα αλλόκοτο άτομο να τρέχει, για το οποίο δήλωναν πεπεισμένοι πως επρόκειτο για εξωγήινο.

Επιπλέον, ένας άλλος κάτοικος του Παρισιού είδε ένα μηχάνημα κυκλικού σχήματος και χρώματος λευκού να ίπταται στον ουρανό, εκπέμποντας λευκές και κυανές ανταύγειες.

Αλλά και στην Ιταλία πολλοί κάτοικοι σε διάφορες περιφέρειες διατείνονταν ότι είδαν μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.

Στη Σουηδία, επίσης, πολλά άτομα είδαν ένα ιπτάμενο δίσκο, που κινούνταν περιστροφικά με αδιανόητη ταχύτητα.

Μια αυτόπτης μάρτυρας στη δυτική Σουηδία ισχυριζόταν ότι είδε δύο πύρινες σφαίρες, τη μια πλάι στην άλλη, να κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Οι σφαίρες αυτές εξέπεμπαν ισχυρό, σχεδόν εκτυφλωτικό λευκό φως, το οποίο ήταν ερυθρωπό στα πλάγια των πτητικών μηχανών. Εντελώς αιφνιδιαστικά, οι υπέρλαμπρες πτητικές μηχανές εξαφανίστηκαν. Την εμφάνιση αυτή επιβεβαίωναν πλήθος άλλων ανθρώπων της περιοχής.

Στο χωριό Λερντάλα της Σουηδίας, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τέσσερις κατάφωτες σφαίρες, που κινούνταν κατά ζεύγη, με κατεύθυνση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το μέγεθός τους ήταν τεράστιο και άφηναν πίσω τους φωτεινή ουρά. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας.

Η επέλαση των Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων στη Γαλλία, Ιταλία και Σουηδία κατά τον Οκτώβριο του 1954 προκάλεσαν γενικευμένη ανησυχία και πανικό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 23/10/1954…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 23/10/1954
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 23/10/1954

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 4 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments