Η μυστηριώδης δόνηση που συγκλόνισε το San Francisco, το 1959…

Η μυστηριώδης δόνηση που συγκλόνισε το San Francisco, το 1959…
0
(0)

Στις 7 Απριλίου του 1959, μια διπλή εκκωφαντική βοή μεγάλης ισχύος, η οποία προξένησε περισσότερες ζημιές από τον τελευταίο σεισμό, συγκλόνισε την αμερικανική πολύπαθη μεγαλούπολη του San Francisco.

Από την ισχυρότατη βοή που ακούστηκε, υαλοπίνακες έσπασαν, ενώ δημιουργήθηκαν ρωγμές σε πολλούς τοίχους σπιτιών και δημοσίων κτιρίων. Μάλιστα, σημειώθηκε πανικός, καθώς οι κάτοικοι πίστεψαν ότι είχε γίνει ένας ακόμη δυνατός σεισμός.

Όμως, η μυστηριώδης δόνηση δεν ήταν αποτέλεσμα σεισμού και το φαινόμενο παρέμενε απολύτως ανεξήγητο, ενώ οι ερμηνείες που δόθηκαν δε φάνηκε να ικανοποιούν τα τρομοκρατημένα πλήθη.

Πάντως, το Αμερικανικό Ναυτικό και η Αεροπορία προέβησαν σε σχετικές ανακοινώσεις, αναφέροντας ότι εκείνη τη στιγμή κανένα υπερηχητικό αεροσκάφος δεν υπερίπτατο του San Francisco.

Μερικοί εξέφρασαν και την άποψη ότι ίσως η εξαιρετικά δυνατή βοή και η ισχυρότατη δόνηση να προκλήθηκαν από την απότομη αλλαγή της πίεσης των θαλασσίων υδάτων στις ακτές της περιοχής, κάτι που δε βρήκε σύμφωνους τους περισσότερους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 08/04/1959…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 08/04/1959
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 08/04/1959

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments