Η υπόθεση Βαλντές που συγκλόνισε τη Χιλή…

Η υπόθεση Βαλντές που συγκλόνισε τη Χιλή…

Η ασυνήθιστη και πρωτοφανής περιπέτεια του Χιλιανού Δεκανέα Βαλντές, που υποστήριζε ότι απήχθη από το πλήρωμα μυστηριώδους ιπτάμενου αντικειμένου, προκάλεσε πολλές συζητήσεις στον Χιλιανό Τύπο.

Ο Δεκανέας Βαλντές
Ο Δεκανέας Βαλντές

Ακόμη και ο Στρατός της Χιλής ασχολήθηκε με την υπόθεση, φυσικά με πολλή προσοχή και επιφυλακτικότητα, περιορισμένος μόνο στα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία συνέπιπταν με τις μαρτυρίες των στρατιωτών της περιπόλου.

Η αφήγηση του Χιλιανού Δεκανέα, ούτε διαψεύστηκε, ούτε επιβεβαιώθηκε από τις στρατιωτικές αρχές της πόλης Αρίκα, της Βορείου Χιλής. Μάλιστα, ο Βαλντές επρόκειτο να υποβληθεί σε ύπνωση, για να αποκαλυφθεί το τι πραγματικά του συνέβη.

Αρίκα, Χιλή
Αρίκα, Χιλή

Πάντως, μερικοί σχολιαστές του Τύπου φαίνονταν επιφυλακτικοί και κατηγορούσαν ορισμένες εφημερίδες ότι δημιουργούσαν μια ομαδική ψύχωση στη χώρα, αναφορικά με την ύπαρξη εξωγήινων πτητικών μηχανών.

Η αλλόκοτη περιπέτεια του Βαλντές δεν ήταν η μόνη που συζητούνταν μετά μανίας στη Χιλή και σχετιζόταν με εξωγήινα όντα και τους ιπτάμενους δίσκους τους.

Στα νοτιοανατολικά του Σαντιάγκο, ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο διήλθε πάνω από την ήσυχη κωμόπολη Βιλκούν, με έναν εκκωφαντικό θόρυβο, που αναστάτωσε και πανικόβαλλε τους κατοίκους.

Βιλκούν, Χιλή
Βιλκούν, Χιλή

Επίσης, στην περιοχή Πούντα Αρένας, στη νότια εσχατιά της Χιλής, μια ομάδα από δέκα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα φάνηκαν ευκρινώς στον ουρανό να κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αφήνοντας άναυδους και συγκλονισμένους τους εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες.

Πούντα Αρένας, Χιλή
Πούντα Αρένας, Χιλή

Επιστήμονες, αλλά και ειδικοί ερευνητές των ιπτάμενων δίσκων, έσπευσαν στο Βιλκούν, προκειμένου να διεξάγουν εις βάθος έρευνες. Όντως, διαπίστωσαν ασυνήθιστα ίχνη ηλεκτρισμού, που τους παραξένευσαν και τους φάνηκαν αδικαιολόγητα, καθώς επίσης και ανεξήγητες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη την πόλη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/05/1977…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 20/05/1977
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 20/05/1977
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments