Η μυστηριώδης τηλεκινητική υπηρέτρια, που συγκλόνισε τη Θάσο, το 1938…

Η μυστηριώδης τηλεκινητική υπηρέτρια, που συγκλόνισε τη Θάσο, το 1938...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Τον Μάρτιο του 1938, ο Άγγελος Τανάγρας, Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, είχε μεταβεί στη Θάσο, όπου εξέταζε περίεργα και μυστηριώδη τηλεκινητικά φαινόμενα, τα οποία συνέβαιναν το τελευταίο δίμηνο στο όμορφο αυτό νησί του Βορείου Αιγαίου, αναστατώνοντας τους κατοίκους του.

Ο Τανάγρας είχε κληθεί από τους ίδιους τους νησιώτες, ώστε να ερευνήσει την αλλοπρόσαλλη αυτή κατάσταση και να ρίξει άπλετο φως στο σκοτάδι του τρόμου, που είχε εξαπλωθεί σ’ ολόκληρο το νησί.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Η υπόθεση είχε ως εξής: Δυο μήνες νωρίτερα, στην οικία ενός κυρίου Γιαννάκη, κατοίκου του λιμένος Θάσου, είχαν ξεκινήσει παράξενοι λιθοβολισμοί. Οι ριπτόμενοι λίθοι έπεφταν στη στέγη του ορνιθώνα της οικίας Γιαννάκη, πάντοτε τα μεσάνυχτα, κάνοντας μεγάλο θόρυβο, για λίγα μόλις λεπτά της ώρας.

Ο ιδιοκτήτης πίστεψε αρχικά πως κάποιος κακόβουλος άνθρωπος τον είχε στοχοποιήσει, γι’ αυτό και κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, η οποία ενήργησε ανακρίσεις. Μα, ουδέποτε ανακαλύφθηκε κάποιος ένοχος, αλλά ούτε και τίποτε άλλο παρουσιάστηκε. Φυσικά, με την ανάμειξη της Αστυνομίας, η είδηση διαδόθηκε παντού.

Έκτοτε, οι ανεξήγητοι και θορυβώδεις λιθοβολισμοί, όπως και τα παράξενα τηλεκινητικά φαινόμενα, που τους συνόδευαν, είχαν μονοπωλήσει τις συζητήσεις των πανικόβλητων νησιωτών. Ανάμεσα στους ψιθύρους που κυκλοφορούσαν, αναπηδούσε πάντα ένα όνομα. Το όνομα της Σεβαστής.

Η Σεβαστή ήταν η υπηρέτρια του κυρίου Γιαννάκη και οι Θάσιοι υποστήριζαν ότι ήταν ένα πανίσχυρο μέντιουμ, που όταν ξυπνούσε τα μεσάνυχτα, προκαλούσε τους αινιγματικούς λιθοβολισμούς και όλα τα παράδοξα, που τους ακολουθούσαν, όπως μετακινήσεις και θραύσεις αντικειμένων.

Έτσι, η Αστυνομία, μετά από όλες αυτές τις διαδόσεις και τη γενική αναστάτωση των κατοίκων, παρέπεμψε τον ιδιοκτήτη στο Πταισματοδικείο, το οποίο, μάλιστα, καταδίκασε τον ίδιο, τη σύζυγό του και την υπηρέτριά τους, τη Σεβαστή, σε 25ήμερον φυλάκιση, για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Αλλά, και μετά την καταδίκη τους, τα τηλεκινητικά φαινόμενα συνεχίστηκαν αμείωτα, πυροδοτώντας νέες συζητήσεις, εικασίες και θεωρίες. Επομένως, μερικοί νησιώτες πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν τον διακεκριμένο Άγγελο Τανάγρα στο νησί τους, ώστε να εξιχνιάσει το φοβερό μυστήριο, που τους είχε παραλύσει.

Έτσι, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών βρέθηκε στη Θάσο στις 15 Μαρτίου. Στην ακτή του νησιού, πολλοί ήταν οι αναστατωμένοι κάτοικοι, που τον υποδέχτηκαν με αγωνία, αλλά και με ανακούφιση και άρχισαν αμέσως να του εξιστορούν τα καθέκαστα.

Το λιμάνι της Θάσου, το 1938
Το λιμάνι της Θάσου, το 1938

Ο Τανάγρας μετέβη στην οικία Γιαννάκη, όπου συναντήθηκε με την υπηρέτρια, τη Σεβαστή. Η όλη εμφάνισή της, η ωχρότητά της, η ευθιξία των νεύρων της, το απλανές βλέμμα της, η αδυναμία του σώματός της, αποδείκνυαν ότι ο οργανισμός της δε λειτουργούσε φυσιολογικώς.

Στις πρώτες ερωτήσεις του Τανάγρα, η Σεβαστή απαντούσε σαν αφηρημένη. Κατόπιν, εξέτασε τον ορνιθώνα, πάνω στη στέγη του οποίου υπήρχαν συσσωρευμένες οι πέτρες, που επί είκοσι συνεχόμενες νύχτες έπεφταν μυστηριωδώς, καλύπτοντας όλο τον χώρο.

Όταν αντίκρισε τον σωρό των λίθων, ο Τανάγρας συνοφρυώθηκε. Εισήλθε, στη συνέχεια, στο εσωτερικό της οικίας Γιαννάκη, όπου όλα τα εύθραυστα αντικείμενα ήταν θρυμματισμένα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη, τα πάντα είχαν σπάσει και διαλυθεί, όταν βρισκόταν κοντά η Σεβαστή.

Ο Τανάγρας κάλεσε σ’ ένα δωμάτιο την υπηρέτρια, παρουσία άλλων, και τη διέταξε να ρίξει κάτω ένα “κόκαλο”, από αυτά που χρησιμοποιούνταν για να διευκολύνουν την τοποθέτηση των παπουτσιών στα πόδια. Η Σεβαστή υπάκουσε στη διαταγή και μόλις στράφηκε να κοιτάξει το αντικείμενο, που ήταν κρεμασμένο στον τοίχο, αυτό έπεσε από μόνο του στο πάτωμα, χωρίς, φυσικά, να το αγγίξει κανείς. Οι παρακολουθούντες το πείραμα σταυροκοπήθηκαν. Μετά απ’ αυτό, η Σεβαστή έμεινε σαν απολιθωμένη, με τα μάτια της ημίκλειστα.

Ύστερα, ο Άγγελος Τανάγρας της παρουσίασε μια φάκα, μέσα στην οποία βρίσκονταν τέσσερα ποντικάκια και τα άφησε ελεύθερα σε απόσταση δύο μέτρων από τη θέση της. Τα ποντικάκια, σαν υπνωτισμένα, κατευθύνθηκαν προς το μέρος της, έφτασαν μπροστά στα πόδια της κι εκεί, σταμάτησαν υποτακτικά. Οι παριστάμενοι έκαναν ξανά τον σταυρό τους και σιγομουρμούριζαν προσευχές.

Σε λίγο ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών σταμάτησε τα πειράματα, φοβούμενος μήπως εξαντληθεί ο ήδη αδύναμος οργανισμός της υπηρέτριας.

Τα δύο αυτά πειράματα έγιναν γνωστά απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί της Θάσου. Σε άλλους προκάλεσαν θυμηδία ασυγκράτητη και σε άλλους, έκπληξη και δέος. Μεταξύ των τελευταίων, μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που βεβαίωναν πως η Σεβαστή στο παρελθόν είχε γίνει η αιτία καταστροφών και μυρίων κακών. Κάποτε, δηλαδή, η υπηρέτρια είχε μπει σ’ ένα παντοπωλείο και τα προϊόντα άρχισαν να πέφτουν μόνα τους από τα ράφια, μέχρι που άδειασαν. Άλλη μια φορά, μόλις μπήκε σε μια οικία, έπεσε η αναμμένη λάμπα καταγής, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά.

Ο Άγγελος Τανάγρας σκόπευε να συνεχίσει τα πειράματά του, παραμένοντας στη Θάσο για τρεις επιπλέον μέρες. Για τη 19χρονη Σεβαστή είπε ότι τα μυστηριώδη φαινόμενα αποδίδονταν σε αυτήν, λόγω της ειδικής λειτουργίας του οργανισμού της, όπου παρουσίαζε ανωμαλία στην εκδήλωση των φυσιολογικών φαινομένων της ηλικίας της.

Επιστημονικώς, ο Τανάγρας απέδιδε τα τηλεκινητικά φαινόμενα στην εσωτερική νοσηρή αναστάτωση του οργανισμού της Σεβαστής, η οποία “ανέδιδε ένα είδος ψυχικής ραδιενέργειας, που λειτουργούσε επί τη βάσει ανομολόγητων συναισθημάτων”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 18/03/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 18/03/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 18/03/1938

Σχετικά άρθρα

Ένα μυστηριώδες έγκλημα αποκαλύφτηκε μέσω οραματισμού… Η Doris Cayle οραματίστηκε το πτώμα της αγνοούμενης, το οποίο, κατά τα λεγόμενά της,...βρισκόταν θαμμένο κάτω από έναν μεγάλο σωρό από πέτρες...
Το παιδί του Βρυκόλακα… Κάποτε, στα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς, σύμφωνα με την παράδοση, ζούσε στη...Λιβαδειά, λίγο έξω από τη Θήβα, μια εξαιρετική μαμμή, που ήταν περιζήτητη...
Α.Τ.Ι.Α. πάνω από την Κομοτηνή… ...το άγνωστο αντικείμενο που ακολουθούσε πορεία με κατεύθυνση από το νότο προς το...βορρά...
Οι Δροσουλίτες… Ονομάστηκαν έτσι από την ώρα της χαραυγής που εμφανίζονται, την ώρα εκείνη που...έχει πάντοτε δροσιά, ακόμα και το καλοκαίρι...
Φωτεινό σώμα πάνω από τη Ρόδο… ...το οποίο περιγράφτηκε ως "φωτεινό"...
Το φάντασμα του Σάουθ Μιμς… ... εξιστόρησε πως κάποια νύχτα που βρέθηκε στο λιβάδι, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το...φάντασμα του χωριού, που χάθηκε ευθύς μόλις άναψε το φακό του...
Η μετεμψύχωση της Ραμκούλι… Τότε, η Ραμκούλι, χωρίς καμιά δυσκολία, ανέφερε ένα σωρό λεπτομέρειες και γεγονότα...από την προηγούμενη ζωή της. Ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι δύο από τους τρεις γιους της...είχαν παντρευτεί και ανέφερε τα ονόματα των γυναικών τους...
Το Α.Τ.Ι.Α. που τρομοκράτησε ένα ολόκληρο χωριό στον Πύργο Ηλείας… ...οι κάτοικοι ανέφεραν ότι και μέσα στα σπίτια τους αντιλήφθηκαν μία εκτυφλωτική...λάμψη...
Η απίστευτη ιστορία του Ταράρ, του ανθρώπου με την ακόρεστη όρεξη, τον 18ο αιώνα… Πολύ νέος ο Ταράρ έφυγε από το πατρικό του σπίτι διωγμένος από τους γονείς του,...τους οποίους είχε ρημάξει κυριολεκτικώς με την απύθμενη κοιλιά του...
Το περιστατικό της Καλύμνου… ...μία τεράστια λάμψη γαλάζιου χρώματος, η οποία κάλυψε όλο το νησί απ΄ άκρη σ' άκρη...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

Κάνετε το πρώτο σχόλιο!

avatar