Η υπόθεση του Πωλ Γκραντ…

Η υπόθεση του Πωλ Γκραντ...
5
(1)

Ένας αμερικανός πολίτης, ο Πωλ Γκραντ, στάθηκε αφορμή για να ασχοληθεί μαζί του ο αμερικανικός έντυπος Τύπος το 1962, όταν με τις δηλώσεις του αμφισβήτησε ευθέως τους εκπροσώπους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχουν ιπτάμενοι δίσκοι.

Ο ίδιος, υποστήριζε ότι είχε δει ιπτάμενο δίσκο να προσγειώνεται. Ακόμη, δε, περισσότερο, είχε έρθει σε επαφή με τους επιβάτες του.

Η δήλωση αυτή του Γκραντ ανάγκασε ορισμένες εφημερίδες να ζητήσουν από την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου να λάβει υπ’ όψιν της σοβαρά την μαρτυρία αυτή και να τον καλέσει να περιγράψει την συνάντησή του με τους επιβάτες του ιπτάμενου δίσκου ενώπιον επιστημόνων.

Η αμερικανική Αεροπορία είχε ανακοινώσει ότι καμία από τις 7.369 εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων που είχαν αναφερθεί από το 1947 μέχρι τότε, δεν ήταν αληθής και αξιόπιστη και ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι δεν ήταν παρά αντανακλάσεις του ηλιακού φωτός πάνω σε αεροπλάνα ή σύννεφα.

Ο Πωλ Γκραντ, όμως, είχε αντίθετη άποψη.

“Είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω τους επιστήμονες ότι οι δίσκοι υπάρχουν και καλά θα κάνουν να πιστέψουν, πριν είναι αργά για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τον κόσμο ολόκληρο.

Ιπτάμενος δίσκος προσγειώθηκε σε απόσταση λίγων μέτρων από το αυτοκίνητό μου, σε έναν ερημικό δρόμο της Αριζόνα, το 1959. Η μηχανή του αυτοκινήτου σταμάτησε μυστηριωδώς, χωρίς κάποια εμφανή αιτία. Από τον δίσκο κατέβηκαν άνθρωποι, ναι, άνθρωποι καθ’ όλα όμοιοι με εμάς, πλησίασαν το αυτοκίνητό μου και το περιεργάζονταν με μεγάλο ενδιαφέρον. Τους μίλησα και μου μίλησαν και αυτοί, αλλά δυστυχώς σε μία γλώσσα άγνωστη. Σχημάτισα την εντύπωση ότι εκείνοι αντιλαμβάνονταν τι ακριβώς τους έλεγα.

Προειδοποιώ το Πεντάγωνο να μην πάρει το πράγμα επιπόλαια. Είμαι έτοιμος να καταθέσω ενώπιον επιστημόνων και να δώσω λεπτομερή περιγραφή του δίσκου.”

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 14/02/1962…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 14/02/1962

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments