Μυστικές πνευματιστικές συγκεντρώσεις στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ…

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το 1952, ο διεθνής Τύπος ασχολούνταν εντόνως με την ιδιωτική ζωή της τότε νεαρής Βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Βασίλισσα Ελισάβετ, ευρισκόμενη σε κύκλο επίσημων προσκεκλημένων, ανακοίνωσε ότι τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα της, Γεωργίου Στ’, είδε στον ύπνο της μια γυναίκα ωραιότατη, η οποία την πληροφόρησε ότι πολύ σύντομα θα γινόταν Βασίλισσα της Αγγλίας και ότι η Μεγάλη Βρετανία, κάτω από το στέμμα της, θα γνώριζε τόση δόξα, όση και την εποχή της Βασίλισσας Βικτωρίας.

Γεώργιος ΣΤ' (14/12/1895 - 06/02/1952)
Γεώργιος ΣΤ’ (14/12/1895 – 06/02/1952)

Η ανακοίνωση αυτή της Ελισάβετ, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε τεράστια αίσθηση στους επίσημους προσκεκλημένους της και ιδιαιτέρως, στον λαό.

Όμως, λίγες ημέρες αργότερα, διαδόθηκε ευρύτατα ότι δεν επρόκειτο περί ονείρου, αλλά περί πνευματιστικής συγκέντρωσης και ότι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λάμβαναν χώρα πνευματιστικές συνεδρίες, τις οποίες διηύθυνε ένας ιερωμένος και επίλεκτο μέλος της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Μάλιστα, ο γαλλικός και γερμανικός Τύπος έγραφαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ελισάβετ ασχολούνταν σοβαρά με τον πνευματισμό. Από την παιδική της ηλικία ακόμη, παρά τις παρατηρήσεις των γονιών της, οργάνωνε μυστικές πνευματιστικές συγκεντρώσεις.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, το 1952
Η Βασίλισσα Ελισάβετ, το 1952

Κατά τους ισχυρισμούς ορισμένων αριστοκρατικών κύκλων του Λονδίνου, η ροπή της νεαρής Ελισάβετ προς τον πνευματισμό είχε καταντήσει μεγάλο πάθος και πολλοί ήταν εκείνοι που προβληματίζονταν, αν αυτό θα αποτελούσε τροχοπέδη και θα την έκανε να παραμελήσει τα ουσιώδη βασιλικά της καθήκοντα.

Εν τούτοις, το φιλικό της περιβάλλον έσπευδε να δικαιολογήσει αυτή τη μανία της, υπενθυμίζοντας στους αδαείς επικριτές της ότι όλοι οι Εστεμμένοι της Μεγάλης Βρετανίας ασχολούνταν κατά καιρούς με τον πνευματισμό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 23/11/1952…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 23/11/1952
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 23/11/1952

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.