Ο βροχοποιός της Νέας Ζηλανδίας…

Ο βροχοποιός της Νέας Ζηλανδίας...
0
(0)

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι επιτυγχάνεται η πτώση τεχνητής βροχής μέσω του βομβαρδισμού των νεφών με ξηρό πάγο, εφεύρεση την οποία παρουσίασαν πρώτοι οι Αμερικανοί.

Στη Νέα Ζηλανδία, όμως, συνέβη ένα πραγματικά πρωτόγνωρο περιστατικό. Ένας επιστήμονας προσπαθούσε να προκαλέσει τη διάλυση νέφους, βομβαρδίζοντάς το με επίμονα… βλέμματα.

Ο καθηγητής Ραλφ Αλεξάντερ επέμενε ότι κατόρθωσε να διαλύσει νεφικές μάζες, με μοναδικό μέσο την εντατική συγκέντρωση του βλέμματός του πάνω στα νέφη.

Πολλοί υπήρξαν οι κάτοικοι του Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίοι επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς του, εφόσον παρέστησαν στα αντίστοιχα πειράματά του. Περισσότερα από εκατό άτομα παρακολούθησαν τη διάλυση νέφους με τον παράξενο τρόπο του καθηγητή Αλεξάντερ, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε “εποικοδομητικό ρεαλισμό”.

Ο επιστήμονας, εξηγώντας την αλλόκοτη μέθοδό του ώστε να διαλύσει τα σύννεφα με τη συγκέντρωση του βλέμματός τους πάνω τους, έλεγε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορούσε να ασκήσει τεράστια δύναμη επί της άψυχης ύλης.

Πίστευε, ακόμη, ότι αργά ή γρήγορα, θα αναγκάζονταν οι επιστήμονες όλου του κόσμου να αναγνωρίσουν την περίεργη αυτή δύναμη, την οποία, όπως υποστήριζε, έκρυβε μέσα του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 03/08/1956…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 03/08/1956
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 03/08/1956

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments