Η Τρίτη Προφητεία της Φατίμα…

Η Τρίτη Προφητεία της Φατίμα...

Κάπου στον λαβύρινθο των γραφείων του Βατικανού, υπήρχε κλειδωμένο μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο ένας σφραγισμένος φάκελος, που ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σ’ αυτόν.

Βατικανό
Βατικανό

Ο επτασφράγιστος φάκελος περιείχε ένα βαρυσήμαντο μυστικό: την Τρίτη Προφητεία της Φατίμα. Λεγόταν πως το μυστικό αυτό αποτελούσε αποκάλυψη ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Το 1960, η Προφητεία επρόκειτο να ανακοινωθεί από τον Πάπα Ιωάννη XXIII, κάτι το οποίο τελικά δε συνέβη ποτέ.

Πάπας Ιωάννης XXIII
Πάπας Ιωάννης XXIII

Ο φάκελος δόθηκε στο Βατικανό στις αρχές του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου από τη Λουκία των Αγγέλων, μια Πορτογαλίδα μοναχή.

Η Λουκία (Lucia Santos), όπως παραδεχόταν η Καθολική Εκκλησία, όταν ήταν παιδί, μαζί με δύο ξαδέρφια της, την Jacinta και τον Francisco Marto, είδαν την οπτασία της Παναγίας κοντά στο χωριό τους, που ονομαζόταν Φατίμα, τον Μάιο του 1917. Συνολικά, η Παναγία εμφανίστηκε έξι φορές στα τρία αυτά παιδιά, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 1917.

Lucia Santos (28/03/1907 - 13/02/1905)
Lucia Santos (28/03/1907 – 13/02/1905)

Στην Πρώτη Προφητεία, που αποκαλύφθηκε στα παιδιά στις 13 Ιουλίου 1917, η Παναγία τούς φανέρωσε ένα όραμα της Κόλασης, όπου δαίμονες και φοβερά άγνωστα όντα, όλα με τρομακτική και απωθητική εμφάνιση, δέσποζαν στο βασίλειο του Κακού. Μια μεγάλη θάλασσα φωτιάς εμφανίστηκε κάτω από τη γη, όπου δαιμόνια και ταλαίπωρες ανθρώπινες ψυχές σφάδαζαν από πόνο, αφήνοντας κραυγές οδύνης και στεναγμούς απελπισίας.

"Κόλαση", πίνακας του Φλαμανδού ζωγράφου Pieter Huys (1519 - 1586)
“Κόλαση”, πίνακας του Φλαμανδού ζωγράφου Pieter Huys (1519 – 1586)

Στη Δεύτερη Προφητεία, η Παναγία αποκάλυψε στα παιδιά ότι ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα τελείωνε, αλλά προέβλεψε το ξέσπασμα ενός άλλου φοβερού πολέμου, όταν θα γινόταν Πάπας ο Πίος ΙΒ΄. Ζήτησε, επίσης, από τους ανθρώπους να μην προσβάλλουν τον Θεό.

Υπάρχει και μια Τρίτη Προφητεία, την οποία έγραψε η Λουκία και έκλεισε μέσα στον φάκελο, με την οδηγία ότι έπρεπε να ανοιχτεί μετά τον θάνατό της ή το αργότερο το 1960, πράγμα που δε συνέβη ποτέ.

Η Lucia Santos (αριστερά), μαζί με τα δύο ξαδέρφια της, την Jacinta και τον Francisco Marto
Η Lucia Santos (αριστερά), μαζί με τα δύο ξαδέρφια της, την Jacinta και τον Francisco Marto

Το 1962, στην ηλικία των 54 ετών, η Λουκία ζούσε στο Μοναστήρι της Αγίας Τερέζας των Καρμελιτών, στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας. Οι οδηγίες της για το άνοιγμα του φακέλου και την αποκάλυψη της Τρίτης Προφητείας αγνοήθηκαν ή αποκρύφτηκαν από την Καθολική Εκκλησία.

Το Μοναστήρι της Αγίας Τερέζας των Καρμελιτών, στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας
Το Μοναστήρι της Αγίας Τερέζας των Καρμελιτών, στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας

Το καλοκαίρι του 1962, Άγγλος δημοσιογράφος εισήλθε στο Βατικανό, με σκοπό να προσπαθήσει να μάθει το μυστικό, το οποίο ήταν γνωστό μόνο στον Πάπα και στους απολύτως στενούς του συνεργάτες. Πιστεύεται ότι ο δημοσιογράφος έφτασε πολύ κοντά στο μυστικό και έμαθε για ποιους λόγους το μυστικό αυτό δεν αποκαλύφθηκε στον κόσμο.

Οι φήμες ήθελαν την Παναγία να φανερώνει ένα φριχτό τέλος για τον κόσμο, τόσο απεχθές που ο Πάπας Πίος ο ΙΒ’, όταν διάβασε το περιεχόμενο του φακέλου, λιποθύμησε από τον τρόμο και τη λύπη του. Πάντως, από συνομιλίες που είχε ο δημοσιογράφος με κληρικούς και επισήμους του Βατικανού, συνειδητοποίησε πως το μυστικό δεν επρόκειτο να αποκαλυφθεί δημοσίως για πολλά χρόνια ακόμα.

Πάπας Πίος ΙΒ'
Πάπας Πίος ΙΒ’

Παρεμπιπτόντως, το περίφημο μυστικό της Φατίμα κατέστη τεράστια ενόχληση για την Καθολική Εκκλησία, διότι κάθε χρόνο, στην επέτειο του Οράματος της Λουκίας, κυκλοφορούσαν όλο και πιο έντονα οι φήμες ότι η Τρίτη Προφητεία θα αποκαλυπτόταν σύντομα.

Σύμφωνα με επίσημο εκπρόσωπο του Βατικανού, κατά μία εκδοχή, η Τρίτη Προφητεία μιλούσε για την ένωση των Χριστιανικών Εκκλησιών υπό τη σκέπη της Ρώμης. Ασφαλώς, κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σοβαρές αντιδράσεις μεταξύ των άλλων Εκκλησιών, οι οποίες θα το έβλεπαν ως προσπάθεια του Βατικανού να πείσει τους Χριστιανούς όλων των Δογμάτων ότι ακόμα και η Παναγία επιθυμούσε τη συνολική Ένωση υπό την αρχηγία του Πάπα.

Ρεπορτάζ της πορτογαλικής εφημερίδας "lllustracao portugueza", στις 29/10/1917, που παρουσίαζε τα γεγονότα της Φατίμα
Ρεπορτάζ της πορτογαλικής εφημερίδας “lllustracao portugueza”, στις 29/10/1917, που παρουσίαζε τα γεγονότα της Φατίμα

Εάν πράγματι ίσχυε αυτή η αναφορά, ίσως καλώς έπραττε το Βατικανό και απέφευγε την ανακοίνωση της Τρίτης Προφητείας, ώστε να μην προκληθεί διχασμός και αντιπαλότητα ανάμεσα στις Χριστιανικές Εκκλησίες.

Άραγε, αυτό αποκρύπτουν από το Βατικανό ή μήπως κάτι άλλο; Μήπως η Ένωση όλων των Χριστιανικών Δογμάτων ήταν ένα προπέτασμα καπνού, ώστε να καταχωνιάσουν μια άλλη, πιο πικρή αλήθεια;

Η στέψη του αγάλματος της Παναγίας της Φατίμα, στις 13/05/1946, από τον Καρδινάλιο Benedict Aloisi Masella
Η στέψη του αγάλματος της Παναγίας της Φατίμα, στις 13/05/1946, από τον Καρδινάλιο Benedict Aloisi Masella

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 22/07/1962…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 22/07/1962
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 22/07/1962
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments