Η μακάβρια προφητεία της μάγισσας του Bergen…

Η μακάβρια προφητεία της μάγισσας του Bergen...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

To 1937, oι κάτοικοι της μικρής νορβηγικής πόλης Bergen ήταν ανάστατοι από ένα καταπληκτικό περιστατικό, που είχε εκτυλιχθεί εκεί.

Το γραφικότατο Bergen ήταν μια παραμυθένια κωμόπολη της Νορβηγίας, όπου οι χειμώνες ήταν βαρύτατοι και δριμείς, ενώ οι νύχτες ήταν ατελείωτες και άγριες. Οι κάτοικοί του, ενδεδυμένοι με τον μανδύα των σκανδιναβικών θρύλων και των σκοτεινών δεισιδαιμονιών, παρασυρμένοι από τους σφοδρούς ανέμους, την απόκοσμη καταχνιά και τους αιώνιους πάγους, πίστευαν βαθιά στα υπερφυσικά φαινόμενα.

Στο Bergen, λοιπόν, ζούσε μια μάγισσα, που την έλεγαν Ίζενμποργκ Κέμπερ. Ήταν φημισμένη για την υπερφυσική της δύναμη να προσκαλεί τα πνεύματα των νεκρών και να συνομιλεί μαζί τους. Οι κάτοικοι τη θεωρούσαν δαιμονισμένη και κανείς δεν αποτολμούσε να πλησιάζει στο σπίτι της, από φόβο μήπως τους μαγέψει. Συχνά, μέσα στο σπίτι της, που το αποκαλούσαν «Σπίτι των Φαντασμάτων», ακούγονταν θρήνοι, αναστεναγμοί και σπαρακτικές κραυγές, τις οποίες οι αφελείς κάτοικοι απέδιδαν σε φαντάσματα και στοιχειά, με τα οποία συνομιλούσε η μάγισσα.

Με τον καιρό, η φήμη της μάγισσας διαδόθηκε σε όλη την πόλη και έπειτα από λίγο, πολλοί από την ανώτερη κοινωνία του Bergen επισκέπτονταν την Ίζενμποργκ Κέμπερ, άλλοι από περιέργεια, άλλοι από πεποίθηση ότι θα έβλεπαν πνεύματα και άλλοι, απλά για να περάσουν την ώρα τους.

Bergen, δεκαετία 1930
Bergen, δεκαετία 1930

Ο μόνος, που απέφευγε συστηματικά να πατήσει στο αλλόκοτο σπίτι της, ήταν ο Δήμαρχος της πόλης, Λουδοβίκος Νταλ, ένας μεσήλικας, ο οποίος από δύο αλλεπάλληλα πλήγματα που υπέστη εντός διετίας, δηλαδή τον θάνατο της γυναίκας του και του μοναχογιού του, Ρέιμοντ, είχε καταντήσει σχεδόν μισάνθρωπος και ζούσε ζωή μοναχική, αποτραβηγμένος από την υπόλοιπη κοινωνία.

Ο μόνος άνθρωπος, με τον οποίο συναναστρεφόταν ο Δήμαρχος, ήταν ο συμβολαιογράφος κύριος Άπενελ, που ήταν συγχρόνως και φανατικός πνευματιστής. Πολλές φορές, ο συμβολαιογράφος παρότρυνε τον Δήμαρχο να πάνε μαζί μια μέρα στο σπίτι της μάγισσας, αλλά εκείνος αρνούνταν πεισματικά.

Ο κύριος Άπενελ, παρακινημένος από την επιθυμία του να παρηγορήσει τον πληγωμένο φίλο του, επέμενε συχνά, ώσπου τελικά κατόρθωσε να τον πείσει να παραστεί σε μια πνευματιστική συνεδρίαση, που θα τελούνταν στο σπίτι του και θα παρίστατο η φοβερή μάγισσα Κέμπερ.

Ο Δήμαρχος έφτασε τελευταίος και εξαιρετικά διστακτικός στην πνευματιστική συγκέντρωση. Κάθισε απόμερα, σε μια γωνιά και παρακολουθούσε αδιάφορα τις πνευματιστικές απόπειρες επικοινωνίας με το Υπερπέραν. Σε μια στιγμή, εντελώς αιφνιδιαστικά, η γυναίκα που χρησίμευε ως μέντιουμ, στράφηκε στον Δήμαρχο και τον ρώτησε αν ενδιαφερόταν να συνομιλήσει με κάποιο πνεύμα.

Χωρίς να το περιμένει ούτε ο ίδιος, έγνεψε συγκαταβατικά και ζήτησε να επικοινωνήσει με τον νεκρό γιο του.

Σε λίγο, από το στόμα της Ίζενμποργκ Κέμπερ άρχισαν να βγαίνουν λόγια παράξενα, σχεδόν ακατάσχετα. Μα, ο Λουδοβίκος Νταλ ωχρίασε, καθώς αναγνώρισε ευθύς τη φωνή του παιδιού του. Δεν είχε πλέον καμιά αμφιβολία ότι ο γιος του ήταν αυτός που του μιλούσε, μέσα από το στόμα της μάγισσας, λέγοντάς του: «Σε περιμένω, πατέρα. Σε δώδεκα μήνες ακριβώς, θα έρθεις να με συναντήσεις».

Τα λόγια εκείνα σκόρπισαν μια παγερή φρίκη σε όλους τους παρισταμένους, οι οποίοι, για να καταπραΰνουν την ταραχή του Δημάρχου, αστειεύονταν με το γεγονός, προσπαθώντας να το υποβαθμίσουν. Έπειτα, η συγκέντρωση διαλύθηκε μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα φόβου και αμηχανίας.

Όλως παραδόξως, η μακάβρια εκείνη προφητεία, αντί να βυθίσει τον Λουδοβίκο Νταλ σε μελαγχολία, όπως ήταν φυσικό, τον έκανε περισσότερο εύθυμο, σε σημείο που έπαψε πια να ζει απομονωμένος και ξεκίνησε να συναναστρέφεται εκ νέου τους παλιούς του φίλους και να συχνάζει σε διάφορα μαγαζιά.

Έτσι, πέρασε ένας χρόνος, όταν λίγο πριν εκπνεύσει η μακάβρια προθεσμία, ο Δήμαρχος πήγε να μείνει για λίγες μέρες σε μια πολίχνη, πολύ κοντά στο Bergen και έμοιαζε να έχει ξεχάσει την τρομερή προφητεία της μάγισσας, όντας ιδιαιτέρως ευδιάθετος.

Την ημέρα ακριβώς, που συμπληρωνόταν ένας χρόνος από την πνευματιστική συγκέντρωση στο σπίτι του συμβολαιογράφου, ο Λουδοβίκος Νταλ αισθανόταν ακόμα πιο χαρούμενος, γεμάτος ενέργεια και διάθεση για ζωή, ώστε κανένας δεν μπορούσε ούτε να υποψιαστεί ότι ο άνθρωπος εκείνος ζούσε τις τελευταίες του στιγμές.

Το απόγευμα, ο Δήμαρχος πρότεινε στους φίλους του να κάνουν έναν περίπατο. Η πρότασή του έγινε δεκτή. Ήταν ο ύστατος περίπατος, ο μοιραίος. Κάποια στιγμή, οι σύντροφοί του τον είδαν να χάνει απλώς την ισορροπία του και να σωριάζεται καταγής.

Όταν έσκυψαν και επιχείρησαν να τον βοηθήσουν να σηκωθεί, κατάπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν παρουσίαζε κανένα απολύτως ίχνος ζωής. Ο Δήμαρχος του Bergen είχε καταλήξει από καρδιακή ανακοπή, δώδεκα μήνες ακριβώς και ούτε ένα λεπτό παραπάνω, από τη μακάβρια προφητεία της μάγισσας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 08/03/1937…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 08/03/1937
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 08/03/1937

Σχετικά άρθρα

Φαντάσματα στο Παρίσι… Από την έρευνα της εταιρίας, καταχωρήθηκαν στους καταλόγους της 1703 περιπτώσεις...απολύτως αληθινών φαντασμάτων...
Ο βρυκόλακας του Croglin Grange… Το βιβλίο διηγούνταν συνταρακτικές μεταφυσικές ιστορίες, που λάμβαναν χώρα στα...φημισμένα στοιχειωμένα σπίτια της Αγγλίας...
Εμφάνιση νεκρού σε φιλμ… ... σε διάφορα σημεία του δωματίου παρουσιάστηκαν φωσφορίζουσες σφαίρες...
Η διαβόητη δίκη των “Εραστών του Διαβόλου”, τον 17ο αιώνα… Μια από τις μεγαλύτερες δίκες μαγείας του 17ου αιώνα, η οποία παραδόξως παρέμεινε...ελάχιστα γνωστή, ήταν τραγική "Υπόθεση των Εραστών του Διαβόλου"...
Το Διάταγμα περί Μαγείας… Βάσει αυτού του διατάγματος, τα μέντιουμ και οι πνευματιστές διώκονταν "για δόλο...και αλητεία"...
Ο ποιητής Ιωάννης Πολέμης και ο Πνευματισμός… Ο ποιητής Ιωάννης Πολέμης, κοσμαγάπητος για τους τρυφερούς του στίχους, είχε...πλέον αποκτήσει και τον ρόλο του μέντιουμ, καθώς είχε εντρυφήσει κι αυτός στον...μυστηριώδη κόσμο του Πνευματισμού...
Εξιχνίαση ειδεχθών εγκλημάτων από προικισμένα μέντιουμ… Η φήμη, που είχε αποκτήσει πια η Gene Dennis, ήταν κολοσσιαία στις Ηνωμένες Πολιτείες...και συχνότατα, η Αμερικανική Αστυνομία προσέφευγε σ' αυτήν...
Tηλεκινητικά φαινόμενα σε προάστιο της Νέας Υόρκης… Ένα πήλινο, ογκώδες αγαλματίδιο διέσχισε την κρεβατοκάμαρα και έπεσε πάνω σε...καθρέφτη, τον οποίο θρυμμάτισε παταγωδώς...
Το μέγα μυστήριο της Τηλεπάθειας… Σύμφωνα με τον Άγγελο Τανάγρα, μια εξήγηση του φαινόμενου ήταν ότι η Μαρία...Καλογεροπούλου θα είχε αντιληφθεί την τοποθέτηση των μετοχών ασυνείδητα και η...μνήμη της, κατά τη διάρκεια του ύπνου, της επανέφερε την πληροφορία με τρόπο...συμβολικό...
Φάντασμα προκαλεί την ματαίωση γάμου… "Το φάντασμα του πατέρα μου!" και φεύγει τρέχοντας από την εκκλησία...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.