Το κορίτσι από το Νεπάλ που έζησε με ένα Γέτι…

Το κορίτσι από το Νεπάλ που έζησε με ένα Γέτι...

Μια νεαρή κοπέλα από το Νεπάλ έζησε για πέντε ολόκληρα χρόνια με ένα Γέτι, σύμφωνα με έναν Σέππα, που είχε φτάσει στο Κατμαντού για προσκύνημα.

Αυτός ο Σέππα, του οποίου το χωριό βρισκόταν πάνω στο ψηλότερο βουνό του κόσμου, τα επιβλητικά Ιμαλάια, σε υψόμετρο 3.000 μέτρων, βεβαίωνε πως η μικρή του αδερφή, η Γιούλι, είχε απαχθεί σε ηλικία 6 ετών από ένα αρσενικό Γέτι, που την κρατούσε, παρά τη θέλησή της, για πέντε χρόνια, σ’ ένα σπήλαιο, παρέχοντάς της, όμως, κάθε φροντίδα και αγάπη, που μπορούσε να βιώσει εκείνο το πρωτόγονο πλάσμα.

'Αποψη των Ιμαλαΐων από την κοιλάδα του Κατμαντού
‘Αποψη των Ιμαλαΐων από την κοιλάδα του Κατμαντού

Ο Σέππα ισχυριζόταν ότι η Γιούλι έπαιζε κοντά στο σπίτι τους μια μέρα, όταν το Γέτι την απήγαγε και την οδήγησε στο άνδρο του. Η Γιούλι προοδευτικά έμαθε τη γλώσσα του και μπορούσε να συνεννοείται μαζί του. Κάποια στιγμή όμως, η κοπέλα ζήτησε από το παράξενο πλάσμα να την επαναφέρει στην οικογένειά της.

Τελικά, μετά από τις πολλές παρακλήσεις της, το Γέτι δέχθηκε να την επιστρέψει στο σημείο, από όπου αρχικά την είχε απαγάγει. Ο αδερφός της Γιούλι ανέφερε ότι τη βρήκε γυμνή να βαδίζει στα τέσσερα. Τρεφόταν αποκλειστικά με ρίζες και με έντομα. Όμως, πέρασε πολύς καιρός για να επανέλθει το κορίτσι στην οικογενειακή ζωή και να επανακτήσει τις συνήθειες των ανθρώπων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 04/01/1958…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 04/01/1958
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 04/01/1958
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments