Ιπτάμενο αντικείμενο στον κυπριακό ουρανό…

Ιπτάμενο αντικείμενο στον κυπριακό ουρανό…

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 12 Δεκεμβρίου του 1979, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη σε μία ασυνήθιστη δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι κυβερνήτες τριών ξένων αεροσκαφών, καθώς επίσης και ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους των Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν στις Αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου ότι ενώ πετούσαν πάνω από νησί και σε ύψος 40.000 ποδών, επεσήμαναν ένα ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο κατευθυνόταν από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νησιού.

Οι περιγραφές των ξένων πιλότων έκαναν λόγο για αντικείμενο κωνικού σχήματος και διαμέτρου πενήντα περίπου μέτρων, το οποίο κινούνταν πολύ αργά.

Το ίδιο αντικείμενο είχε γίνει αντιληπτό νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας να πετάει πάνω από την Λάρνακα και ήταν ορατό με γυμνό μάτι.

Εξάλλου, την νύχτα της 13ης Δεκεμβρίου, ένας άλλος κυβερνήτης ξένης αεροπορικής εταιρίας ανέφερε στις Αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου ότι επεσήμανε παρόμοιο αντικείμενο, μία εβδομάδα νωρίτερα, πάνω από το Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εποχής, οι αρμόδιοι της Πολιτικής Αεροπορίας δε μπορούσαν να προσδιορίσουν την ταυτότητα του αγνώστου αντικειμένου.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 14/12/1979…

Ιπτάμενο αντικείμενο στον κυπριακό ουρανό…
Ιπτάμενο αντικείμενο στον κυπριακό ουρανό…
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments