Επιθεώρηση ιπτάμενου δίσκου…

VZ-9-AV Avrocar

Μία περίεργη είδηση, η οποία δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 1953, έρχεται να συμβάλλει στη συζήτηση περί άγνωστης προηγμένης τεχνολογίας, η οποία ήταν γνωστή για δεκαετίες πριν την “επίσημη” εμφάνιση των αποτελεσμάτων της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εποχής, ο Στρατάρχης Μοντγκόμερι, Διοικητής των Βρετανικών δυνάμεων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ήταν άγγλο-ιρλανδικής καταγωγής, κλήθηκε σε ένα παράξενο καθήκον.

Μπέρναρντ Λο Μοντγκόμερυ (17/11/1887 - 24/03/1976)
Μπέρναρντ Λο Μοντγκόμερυ (17/11/1887 – 24/03/1976)

Του ζητήθηκε να επιθεωρήσει ένα πρωτοποριακό ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο κατασκευάστηκε σε εργοστάσιο που βρισκόταν στην περιοχή Μάντον του Τορόντο, στον Καναδά, λίγα μόλις χρόνια μετά το περίφημο περιστατικό του Ρόσγουελ.

Στις 8 Ιουλίου του 1947, στο Ρόσγουελ, που βρίσκεται στο Νέο Μεξικό, ένα μεγάλο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο φέρεται πως κατέπεσε σ’ ένα ράντσο της περιοχής και ο αμερικανικός στρατός έσπευσε να συγκαλύψει το γεγονός, καθώς και τα παράξενα ευρήματα που εντοπίστηκαν.

Η είδηση, στο πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εφημερίδας "Roswell Daily Record", στις 09/07/1947
Η είδηση, στο πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εφημερίδας “Roswell Daily Record”, στις 09/07/1947

Η κατασκευή αυτού του αεροσκάφους, η οποία προξένησε τεράστια εντύπωση στον Βρετανό στρατιωτικό, κρατούνταν μυστική και προφανώς βασίστηκε σε καινοφανή γνώση, που αποκτήθηκε την εποχή εκείνη.

Ο “ιπτάμενος δίσκος”, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως “το όπλο του μέλλοντος”, ειπώθηκε ότι έμοιαζε με τις φανταστικές εικόνες, τις οποίες δημοσίευαν ορισμένα επιστημονικά περιοδικά εκείνης της περιόδου.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ο Καναδάς ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κατασκευάσουν ένα δισκοειδές αεροσκάφος. Τελικά, το 1953, η καναδική εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Avro Canada ανακοίνωσε ότι κατασκεύαζε το δοκιμαστικό μοντέλο VZ-9-AV Avrocar, το οποίο ήταν ένα υπερηχητικό αεροσκάφος που έφτανε την ταχύτητα των 2.400 χιλιομέτρων την ώρα.

VZ-9-AV Avrocar
VZ-9-AV Avrocar

Το συγκεκριμένο εγχείρημα, έπειτα από αλλεπάλληλες αποτυχίες, τερματίστηκε το 1961, αφού είχε δαπανηθεί το υπέρογκο για την εποχή ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων.

VZ-9-AV Avrocar
VZ-9-AV Avrocar

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 22/04/1953…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 22/04/1953
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 22/04/1953
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments