Τα φαντάσματα των Βασιλικών Οίκων…

Τα φαντάσματα των Βασιλικών Οίκων…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης έχουν σχεδόν όλες τους δεσμούς με μυστηριώδη όντα, τα οποία συνδέονται στενά με τις τύχες των δυναστειών τους. Συχνά εμφανίζονται στους Βασιλείς, για να τους προειδοποιήσουν για επικείμενη συμφορά ή θάνατο.

“Η Λευκή Κυρία”

Ένα από τα διασημότερα βασιλικά φαντάσματα είναι αυτό της “Λευκής Κυρίας”, η οποία εδώ κι αιώνες είχε αναλάβει το θλιβερό έργο να ανακοινώνει τους θανάτους στους πρίγκιπες του Οίκου Χοεντσόλερν. Πρόσφατα δε, είχε θεαθεί στο Ανάκτορο του Πότσδαμ.

Το φάντασμα φαίνεται πως ανήκει στην κόμισσα Βέρθα φον Ρόσεμπεργκ, που γεννήθηκε το 1425 και ήταν κόρη του κυβερνήτη της Βοημίας, Ούλριχ φον Ρόσεμπεργκ.

Βέρθα φον Ρόσεμπεργκ, η "Λευκή Κυρία", (1429 - 1476)
Βέρθα φον Ρόσεμπεργκ, η “Λευκή Κυρία”, (1429 – 1476)

Η γυναίκα αυτή πέθανε με τραγικό τρόπο κατά τα τέλη του 15ου αιώνα, έχοντας προηγουμένως ζήσει μια δυστυχισμένη ζωή. Μάλιστα, σε πολλούς παλιούς οίκους της Βοημίας υπάρχουν πίνακές της, που την απεικονίζουν να φορά λευκά ρούχα και λευκό πέπλο. Με αυτήν ακριβώς την αμφίεση εμφανίζεται στους επιθανάτιους. Όσοι την είδαν, την περιγράφουν να έχει όψη ευγενική, μελαγχολική και καθόλου τρομακτική.

Η πρώτη εμφάνιση της Λευκής Κυρίας έχει καταγραφεί στον Πύργο του Νιουχάους, στη Βοημία.

Ούλριχ φον Ρόσεμπεργκ (1403-1462)
Ούλριχ φον Ρόσεμπεργκ (1403-1462)

Μόνο δυο φορές μίλησε. Την πρώτη, το 1728, όταν εμφανίστηκε στο βασιλικό ανάκτορο του Βερολίνου, όπου πρόφερε μια συμβολική έκφραση. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση, στον παλιό Πύργο του Νιουχάους, παρουσιάστηκε μέσα απ’ τον καθρέφτη στη νεαρή πριγκίπισσα του οίκου Χοεντσόλερν, καθώς εκείνη θαύμαζε την καινούρια της τουαλέτα. Βυθισμένη στον αυτοθαυμασμό και συνεπαρμένη από ναρκισσισμό, ρώτησε την υπηρέτριά της τι ώρα είναι, χωρίς να στραφεί να την κοιτάξει. Τότε, είδε απρόσμενα μπροστά της τη “Λευκή Κυρία”, που της απάντησε: “Είναι η δεκάτη ώρα, αγαπητή μου”. Η δύστυχη πριγκίπισσα αρρώστησε και μέσα σε λίγες μέρες, πέθανε.

Η “Λευκή Κυρία” θεάθηκε κατ’ επανάληψη στους πύργους της Μπάιρουθ, του Βερολίνου, της Καρλσρούης και του Μανχάιμ. Είχε εμφανιστεί και στο Ανάκτορο του Μπρούσαλ, στη νεκρική κλίνη της Αμαλίας του Μπάντεν, πεθεράς του Αυτοκράτορα της Ρωσίας Αλέξανδρου του Α΄. Είχε μείνει δίπλα στην ετοιμοθάνατη γυναίκα για αρκετή ώρα, γονατισμένη, σιωπηλή και σε στάση προσευχής.

Ο “Ερυθρός Άντρας”

Το φάντασμα του “Ερυθρού Άντρα” σχετιζόταν με τους βασιλικούς οίκους της Γαλλίας. Εμφανιζόταν πριν από τον θάνατο των Βασιλέων ή για να προαναγγείλει κάποια μεγάλη συμφορά.

Είναι ιστορικώς αποδεδειγμένο ότι ο Ερρίκος ο Δ΄ είχε δει το συγκεκριμένο φάντασμα την προηγούμενη νύχτα της δολοφονίας του από τον Λουδοβίκο ΙΣΤ΄ στις αρχές της Επανάστασης.

Λουδοβίκος ΙΣΤ΄
Λουδοβίκος ΙΣΤ΄

Κατά τη διάρκεια του Γαλλογερμανικού Πολέμου, πολλά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας είχαν δει το εν λόγω φάντασμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρνό είδε τον “Ερυθρό Άντρα” πολύ νωρίς το πρωί την ημέρα που δολοφονήθηκε και παρά τις ισχυρότατες προφυλάξεις που είχαν παρθεί, για να αποσοβηθεί κάθε κακό, δε μπόρεσε να διαφύγει από την τραγική του μοίρα.

Ο ίδιος ο Ναπολέων είχε συχνά δεχτεί τις επισκέψεις του “Ερυθρού Άντρα”.

Ναπολέων Βοναπάρτης (15/08/1769 - 05/05/1821)
Ναπολέων Βοναπάρτης (15/08/1769 – 05/05/1821)

Την 1η Ιανουαρίου του 1814, ο Αυτοκράτορας είχε σηκωθεί νωρίς και είχε κλειστεί στο γραφείο του. Μετά από λίγο, ένας άντρας ψηλός και ντυμένος με ερυθρά ρούχα παρουσιάστηκε στον κόμη Μολέ, ακόλουθο του Ναπολέοντα, και του εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει τον Αυτοκράτορα. Ο Μολέ αρνήθηκε και τον έδιωξε με απότομο τρόπο. Ο περίεργος επισκέπτης όμως είπε, τονίζοντας έντονα τις λέξεις: “Ειδοποίησε τον Αυτοκράτορα ότι ο “Ερυθρός Άντρας” επιθυμεί να του μιλήσει κι αυτός θα με δεχτεί αμέσως!”

Τα τόσο αυστηρά λόγια του αγνώστου επέβαλαν στον Μολέ άμεση υποταγή και πάραυτα, σαν υπνωτισμένος, ανακοίνωσε στον Αυτοκράτορα την επίσκεψη. Στην αρχή, ο Ναπολέων φάνηκε ταραγμένος, αλλά συνήρθε γρήγορα. Τότε, ο “Ερυθρός Άντρας” είπε με απόκοσμη, μεταλλική φωνή:

“Είναι η τρίτη φορά που εμφανίζομαι μπροστά σας. Συναντηθήκαμε την πρώτη φορά στην Αίγυπτο, στη μάχη των Πυραμίδων. Τη δεύτερη φορά ήταν μετά τη μάχη του Βαγκρόμ, όπου σας προειδοποίησα ότι έχετε τέσσερα χρόνια καιρό, για να συνομολογήσετε γενική ειρήνη. Σας είπα τότε ότι αν δεν παραιτηθείτε, θα αποσύρω την προστασία μου στο πρόσωπό σας. Δε με λογαριάσατε! Ήρθα να σας ενημερώσω πως έχετε τρεις μήνες καιρό, για να πράξετε το σωστό.”

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, ο Ναπολέοντας μετά από τρεις μήνες παραιτήθηκε. Ο κόμης Μουθολόν αφηγούνταν πως ο Αυτοκράτορας, καθώς ξεψυχούσε, ομολόγησε πως είχε προειδοποιηθεί από τον “Ερυθρό Άντρα” για το επικείμενο τέλος του και πως είχε δεχτεί την επίσκεψη της νεκρής Ιωσηφίνας, η οποία τον χάιδεψε και του ψιθύρισε γεμάτη αγάπη: “Γρήγορα θα είσαι μαζί μου”.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε σε άρθρο της εφημερίδας “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 21/02/1917…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 21/02/1917
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 21/02/1917

Σχετικά άρθρα

Το στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη, στην Αθήνα του 1913 (Μέρος Β)… Στο στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη, τα μέλη της οικογένειας Μπ. ήταν...ανάστατα από τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Όμως, η εξάντλησή τους από το ταξίδι και...τη μετακόμιση νίκησε τον αρχικό τους φόβο...
Η μεταφυσική εμπειρία ενός μεταλλωρύχου, που του άλλαξε τη ζωή… Στη συνεδρίαση αυτή, συμμετείχαν ο August Lesseps, ο φίλος του και τρεις ακόμη γνωστοί...τους. Έκατσαν γύρω από ένα τραπεζάκι, κρατώντας ο ένας τα χέρια του άλλου, όπως...συνηθιζόταν. Περίμεναν για δέκα λεπτά, όταν το τραπεζάκι αιφνιδίως απέκτησε μια...απότομη κλίση προς το μέρος του Lesseps τόσο ξαφνικά...
Μυστηριώδη τριγωνικά ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τη Γαλλία, το 1952… Σύμφωνα με τις περιγραφές, τα μυστηριώδη αντικείμενα ήταν φωτεινά και είχαν σχήμα...τριγωνικό, ενώ κινούνταν προς διάφορες κατευθύνσεις, χωρίς να ακούγεται από αυτά...ούτε ο παραμικρός βόμβος...
Μυστηριώδη σήματα από το Διάστημα… Τα μυστηριώδη σήματα ακούγονταν, εξάλλου, καθημερινά και επί τέσσερις συνεχείς...ώρες, ενώ Σοβιετικοί και Αμερικανικοί δορυφόροι εξέπεμπαν το πολύ επί δεκαπέντε...λεπτά την ημέρα...
Το περιστατικό της Carcassonne, το 1974… Τον Φεβρουάριο του 1974, ένας κτηματίας από το Carcassonne, μιας πόλης που βρίσκεται στη...νοτιοδυτική Γαλλία, βεβαίωνε ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εμφάνισης ενός...αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου και μάλιστα, τρεις φορές σε διάστημα...μιας εβδομάδας...
Η υπόσχεση του μεγάλου πνευματιστή Flammarion… Αμέσως μετά τον θάνατο του σημαντικότατου Γάλλου αστρονόμου, συγγραφέα και...μεγάλου πνευματιστή Camille Flammarion στις 3 Ιουνίου του 1925, είχε προκληθεί παγκόσμια...αναστάτωση, εξαιτίας μιας υπόσχεσής του, που είχε δώσει στους οικείους του, όσο...βρισκόταν ακόμα εν ζωή.
Το φάντασμα του Έφιππου Βαρόνου (Μέρος Α’)… Το πρώτο μέρος της ιστορίας του "Σιδηρού Βαρόνου" Μπετίνο Ρικασόλι...
Η μυστηριώδης “Πριγκίπισσα του Καΐρου”… Η "Πριγκίπισσα του Καΐρου" και ο "Δούκας της Αιγύπτου" τρομοκρατούσαν τα περίχωρα...του Παρισιού, μέχρι την ημέρα που ο Αρχιδικαστής διέταξε να συλλάβουν...
Το πλάσμα του Βισκαϊκού Κόλπου… ...τον Ιανουάριο του 1960, στην ακτή του ακρωτηρίου Φεράτ, ξεβράστηκε ένα παράξενο...πλάσμα κυανόμαυρου χρώματος, μήκους τεσσάρων μέτρων και βάρους αρκετών τόνων...
Το κατώφλι του Μυστηρίου… Υπάρχουν πολλές καταγεγραμμένες περιπτώσεις, κυρίως από αξιόπιστους...πνευματιστές, όπου οι νεκροί επιστρέφουν στον κόσμο μας, προκειμένου να...φανερώσουν...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.