Μία παράξενη επερώτηση στο Αγγλικό Κοινοβούλιο…

Η Βουλή των Κοινοτήτων, δεκαετία 1940

Στη Βουλή των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας, τον Ιούλιο του 1949, ο βουλευτής Σούτερ ρώτησε τον Υπουργό των εσωτερικών, για το τι σκόπευε να κάνει σχετικά με το θέμα της μαύρης μαγείας. Ήθελε να γνωρίζει αν μπορούσε ο οποιοδήποτε να την ασκεί, χωρίς να υφίσταται κυρώσεις.

Προφανώς, είχε εμμέσως στοχοποιηθεί η Κλάντις Σκέλντιγκ, που διέμενε στην οδό Ουέλιγκτον στο Λονδίνο και είχε τη φήμη πως ήταν ικανότατο μέντιουμ. Λεγόταν πως χρησιμοποιούσε το φάντασμα του Κινέζου Σιγκ Βιγκ Βι, για να θεραπεύσει τους πελάτες της εκείνους, που η ίδια υποστήριζε ότι δε μπορούσε να θεραπεύσει η επιστήμη.

Η Βουλή των Κοινοτήτων, δεκαετία 1940
Η Βουλή των Κοινοτήτων, δεκαετία 1940

Έτσι, έπειτα από τη συγκεκριμένη επερώτηση στη Βουλή, η βρετανική κυβέρνηση διέταξε την Κλάντις να εκκενώσει εντός 38 ωρών την πολυσύχναστη οικία της, γνωστή με το όνομα “Ναός του Φωτός”.

Η Κλάντις Σκέλντιγκ δήλωνε σίγουρη πως ο Κινέζος της, το πιστό της φάντασμα, θα τη βοηθούσε με κάθε τρόπο, ώστε να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει. Εκείνη την περίοδο, το Υπουργείο Εσωτερικών αντιμετώπιζε κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Τρεις νοσοκόμες στο νοσοκομείο του Νότιγχαμ υποστήριζαν πως είχαν δει με τα ίδια τους τα μάτια το φάντασμα μιας όμορφης, ξανθιάς αδερφής του Ελέους, να κυκλοφορεί στους σκοτεινούς διαδρόμους του, πολλές νύχτες στη σειρά.

Ακόμη, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ήξερε τι να κάνει σχετικά με τα φαντάσματα, όπως η Γκρι Κυρία, του ιστορικού ιδρύματος Χάιλ Χολ, το οποίο αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο της κατεδάφισης.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 07/06/1949…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 07/06/1949
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 07/06/1949
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments