Μια παράξενη θεωρία συνωμοσίας για τον Ιησού…

Μια παράξενη θεωρία συνωμοσίας για τον Ιησού...

Γιατί ο Ιωσήφ, όταν πήγε να συναντήσει τον Πιλάτο μετά τη Σταύρωση, ζήτησε να πάρει το “σώμα” του Χριστού; Γιατί χρησιμοποίησε τη λέξη “σώμα” ενώ ο Πιλάτος μιλούσε για το “πτώμα”;

Hugh Joseph Schonfield (17/05/1901 - 24/01/1988)
Hugh Joseph Schonfield (17/05/1901 – 24/01/1988)

Ο Βρετανός συγγραφέας Hugh Schonfield, στο βιβλίο του “Η συνωμοσία του Πάσχα”, έδινε την απάντηση ότι ο Ιωσήφ γνώριζε πως ο Ιησούς δεν είχε πεθάνει και συνεπώς δε διάλεξε την λέξη “πτώμα”.

Ο Ιωσήφ, μάλιστα, σύμφωνα με τον Βρετανό συγγραφέα, ήταν ένας από τους συνωμότες του Ιησού για τη σκηνοθεσία της Σταύρωσης. Κατά τον συγγραφέα, του οποίου το βιβλίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 1965, ο Ιησούς είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι θανατώθηκε, χρησιμοποιώντας κάποιες ναρκωτικές ουσίες.

Η θεωρία αυτή είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην Αγγλία και πολλοί είχαν ανατρέψει τους ισχυρισμούς του Schonfield, αλλά στη νέα αμερικανική έκδοση του βιβλίου που αναμενόταν, περιλαμβάνονταν πρόσθετα επιχειρήματα και προμηνυόταν πραγματικός σάλος.

Ο Schonfield έγραφε ότι ο Ιησούς είχε χρησιμοποιήσει κάποιο τοξικό φάρμακο και ήταν συνεννοημένος με τον Ιωσήφ και άλλους, ώστε να του δώσουν μια δόση, όταν βρισκόταν στον Σταυρό και μετά να μεταφέρουν στα γρήγορα το σώμα του σε ασφαλή τοποθεσία, ώστε να συνέλθει και να φανεί ότι αναστήθηκε.

Το ξίδι που του έδωσαν στον Σταυρό (και δεν το έδωσε κανείς στους δυο ληστές δεξιά και αριστερά από τον Ιησού) ήταν στην πραγματικότητα ναρκωτική ουσία. Αυτό φαίνεται, σύμφωνα με τον συγγραφέα, και από τον τρόπο με τον οποίο το κεφάλι έγειρε βαθιά προς το στήθος, καθώς και από το γεγονός ότι ο Ιησούς “πέθανε” τόσο γρήγορα, ώστε ο Πιλάτος αμφέβαλε και έστειλε έναν Εκατόνταρχο να πιστοποιήσει τον ισχυρισμό του Ιωσήφ.

Αλλά και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Ιησούς πριν “πεθάνει”, “Ιλί Λαμά Σαβαχθανί”, ήταν συνθηματικές, έγραφε ο Schonfield και ανέλυε τη γλωσσική σημασία τους στην Αραμαϊκή, παραβάλλοντας και το ελληνικό κείμενο που του παρείχε νέες “αποδείξεις” της υποτιθέμενης “συνωμοσίας”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 03/02/1966…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 03/02/1966
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 03/02/1966
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments