Υπερπολιτισμός στο Διάστημα;

CTA-102
0
(0)

Την θεωρία Σοβιετικών επιστημόνων, περί της πιθανότητας υπάρξεως ενός προηγμένου πολιτισμού στο Διάστημα, παρουσιάζει σε άρθρο της η εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, που δημοσιεύθηκε στις 30/04/1966.

Ο υπερπολιτισμός αυτός καταβάλλει προσπάθειες, σύμφωνα με τους Σοβιετικούς επιστήμονες, να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους μέσω της μετάδοσης μηνυμάτων. Την άποψη αυτή διατύπωσε το 1965 ο Δρ. Νικολάι Καρντάσεφ, ο οποίος ανέφερε ότι εντόπισε “περίεργα σήματα” από το Διάστημα. Τα σήματα, τα οποία ήταν ισχύος 1.000.000 φορές μεγαλύτερης από αυτά των γήινων ραδιοφωνικών εκπομπών, εντοπίστηκαν μέσω του ευαίσθητου ραδιοτηλεσκοπίου του Δρ. Καρντάσεφ και προέρχονταν από μία ημιαστρική πηγή ραδιοσημάτων, γνωστή ως “CTA-102”.

Νικολάι Σεμένοβιτς Καρντάσεφ
Νικολάι Σεμένοβιτς Καρντάσεφ

Η πηγή αυτή, η οποία είναι ένα κβάζαρ (λαμπρός και μακρινός ενεργός γαλαξιακός πυρήνας, που εμφανίζεται στο ορατό φως ως σημειακή πηγή σαν αστέρας, παρά ως εκτεταμένο σώμα όπως οι γαλαξίες), ανακαλύφθηκε αρχικά από το Αστεροσκοπείο του Όρους Ουίλσον-Παλομάρ, στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

Τέχνικα Μολοντέζι
Τέχνικα Μολοντέζι

Το μηνιαίο νεολαιίστικο επιστημονικό περιοδικό “Τέχνικα Μολοντέζι”, ζήτησε τις γνώμες οκτώ επιφανών Σοβιετικών επιστημόνων επί του θέματος. Κανένας δεν απέκλεισε την
πιθανότητα αυτή.

Οι Δυτικοί επιστήμονες υποδέχθηκαν με ειρωνεία τον ισχυρισμό αυτό, λέγοντας ότι τα σήματα αυτά πιθανόν να προέρχονταν από ραδιοπομπό ανθρώπινης κατασκευής. Αντιθέτως, οι Σοβιετικοί επιστήμονες ισχυρίζονταν ότι τα σήματα αυτά είναι, πράγματι, περίεργα και έπρεπε να ελεγχθούν με προσοχή.

CTA-102
CTA-102

“Υπάρχει αριθμός στοιχείων μη αντιτιθέμενων στην θεωρία ότι υφίσταται ένας άλλος Πολιτισμός”, δήλωνε ο Δρ. Καρντάσεφ…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 30/04/1966
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 30/04/1966

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments