Το περίεργο ραδιοσήμα από το Διάστημα, το 1920…

Το περίεργο ραδιοσήμα από το Διάστημα, το 1920...

Τον Ιανουάριο του 1920, μια δήλωση του Ιταλού Γερουσιαστή και εφευρέτη Γουλιέλμο Μαρκόνι, που έκανε στο Παρίσι προς την αγγλική εφημερίδα “Daily Mail”, κρατούσε σε εξαιρετική συγκίνηση την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Guglielmo Marconi (25/04/1874 - 20/07/1937)
Guglielmo Marconi (25/04/1874 – 20/07/1937)

Ο Ιταλός επιστήμονας είχε ανακοινώσει ότι επί πολλές ημέρες οι ισχυρότεροι ραδιοτηλεγραφικοί σταθμοί του κόσμου λάμβαναν επανειλημμένως κάποια περίεργα ραδιοσήματα. Κανείς μέχρι εκείνη τη στιγμή, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Μαρκόνι, δεν είχε κατορθώσει να ανακαλύψει την προέλευση των περίεργων ραδιοσημάτων.

Σε κάθε περίπτωση όμως τονιζόταν, ως επιστημονικώς επιβεβαιωμένο, ότι ο πομπός σταθμός που απέστειλε τα ραδιοσήματα αυτά βρισκόταν σε τεράστια απόσταση, η οποία υπερέβαινε πάντως τη γήινη ατμόσφαιρα και κατά συμπέρασμα ότι δε βρισκόταν στον πλανήτη μας.

Μέχρι τότε δεν είχε καταστεί δυνατόν, παρά τις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί, να μεταφραστεί το μυστηριώδες ραδιοσήμα. Αποκαλύφθηκε, όμως, ότι περιείχε μεταξύ των άλλων σημείων του το γράμμα “έψιλον” του ελληνικού αλφαβήτου. Εν τω μεταξύ, εξακολουθούσαν οι επιστημονικές εργασίες για τη μετάφραση του ραδιοσήματος με τη χρήση κι άλλων αλφαβήτων.

Ο Μαρκόνι, ανακεφαλαιώνοντας τα κυριότερα σημεία της βαρυσήμαντης αυτής ανακοίνωσης, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ήταν δυνατόν το μήνυμα αυτό να προερχόταν από κάποιον άλλον πλανήτη.

Οι γαλλικοί επιστημονικοί κύκλοι, σχολιάζοντας με ενδιαφέρον την ανακοίνωση αυτή, αντέκρουαν εν τούτοις την ιδέα ότι θα ήταν δυνατόν να ληφθεί ραδιοσήμα προερχόμενο από άλλον πλανήτη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”, στις 17/01/1920…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ", στις 17/01/1920
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ”, στις 17/01/1920
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments