Η συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού Αντιναυάρχου Fahrney για τα Α.Τ.Ι.Α., το 1957…

Η συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού Αντιναυάρχου Fahrney για τα Α.Τ.Ι.Α., το 1957...

Στις 16 Ιανουαρίου του 1957, ο Αντιναύαρχος Delmer Fahrney, τέως Διευθυντής του Τμήματος Τηλεκατευθυνόμενων Βλημάτων του αμερικανικού Ναυτικού, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, η οποία προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Ο Fahrney ανέφερε τα εξής εκπληκτικά:

“Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αντικείμενα φτάνουν στην ατμόσφαιρά μας με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα”.

Ο Αντιναύαρχος προσέθεσε ότι κανένα ιπτάμενο μηχάνημα, τόσο αμερικανικό όσο και σοβιετικό, δεν ήταν τότε, εκείνη την εποχή, σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα παρόμοια με εκείνη που ανέπτυσσαν τα αντικείμενα αυτά, όπως αυτή είχε καταμετρηθεί από τις συσκευές ραντάρ και από τους παρατηρητές.

Delmer S. Fahrney
Delmer S. Fahrney

Ο Fahrney εξέφρασε τη γνώμη ότι τα αντικείμενα αυτά διευθύνονται από κάποια “διάνοια”, πράγμα το οποίο αποδεικνυόταν από τον τρόπο με τον οποίο πετούσαν.

Αφού δήλωσε ότι προσωπικά ουδέποτε είχε παρατηρήσει “ιπτάμενο δίσκο”, ο Αντιναύαρχος Fahrney υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τις αναφορές των επιστημόνων και των τεχνικών, τα παρατηρηθέντα αντικείμενα πετούσαν σε σχηματισμούς και εκτελούσαν κινήσεις, οι οποίες επέτρεπαν το συμπέρασμα ότι αυτά “δεν ελέγχονται μόνο από αυτόματα όργανα”.

Ο τέως Διευθυντής του Τμήματος Τηλεκατευθυνόμενων Βλημάτων είχε δώσει τη συνέντευξη προς τους εκπροσώπους του Τύπου μετά το πέρας της πρώτης σύσκεψης της ειδικής επιτροπής, που έφερε τον τίτλο “Επιτροπή Εθνικής Έρευνας επί των Εναερίων Φαινομένων” (NICAP), της οποίας ήταν πρόεδρος.

Ανήγγειλε επίσης ότι η επιτροπή θα συγκέντρωνε επειγόντως πληροφορίες επί των ιπτάμενων δίσκων σε ολόκληρο τον κόσμο και δήλωσε ότι δεν είχε σχηματίσει, μέχρι τότε, σαφή γνώμη περί της προέλευσης των αντικειμένων αυτών, τα οποία “αποτελούσαν αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα μακρών ερευνών και εφαρμογής ευρύτατων τεχνικών γνώσεων”.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Ιαπωνικό Ινστιτούτο Αστροφυσικών Ερευνών, το οποίο εδρεύει στο Τόκιο, είχε δώσει στη δημοσιότητα μια μακρά ανακοίνωση, μέσω της οποίας οι Ιάπωνες επιστήμονες παραδέχονταν ως ορθή την εκδοχή περί ύπαρξης ιπτάμενων δίσκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, εξακριβωμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για τη θέαση πάνω από την Ιαπωνία, καθ’ όλη τη διάρκεια του 1956, ιπτάμενων αντικειμένων εντός του χώρου της γήινης ατμόσφαιρας, άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε σε σχηματισμούς.

Ο τρόπος της πτήσης και οι ελιγμοί, τους οποίους εκτελούσαν τα εν λόγω αντικείμενα, δικαιολογούσαν κάθε υπόθεση ότι κατευθύνονταν από λογικά όντα, τα οποία πραγματοποιούσαν τις πτήσεις αυτές για άγνωστους σκοπούς.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 18/01/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 18/01/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 18/01/1957
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments