Το στοίχειωμα του βρέφους στη Λειψία…

Το στοίχειωμα του βρέφους στη Λειψία…
5
(1)

Κατά το έτος 1923, στη Λειψία της Γερμανίας, υπήρχε ένα ακόμη στοιχειωμένο σπίτι, από αυτά που συχνά αναφέρονταν στις εφημερίδες της εποχής.

Στο σπίτι τούτο, λοιπόν, οι ένοικοί του ήταν ανάστατοι για κάμποσο καιρό. Κάθε βράδυ, ακριβώς τα μεσάνυχτα, ακούγονταν στα διάφορα δωμάτιά του τα γοερά κλάματα ενός μωρού παιδιού.

Τότε, τα μέλη της οικογένειας που το κατοικούσαν, πετάγονταν από τα κρεβάτια τους και έψαχναν εξονυχιστικά κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της οικίας τους με τους φανούς και τα κεριά τους, για να βρουν το βρέφος.

Αλλά, φυσικά, δεν έβρισκαν τίποτε και κατόπιν, οι κλαυθμυρισμοί όλως αιφνιδίως σταματούσαν. Και εκεί που αναρωτιούνταν αν ήταν απλώς ένας κακός, συγχρονισμένος εφιάλτης, αναπάντεχα τα μωρουδιακά κλάματα ξαναξεσπούσαν δριμύτερα.

Το μυστηριώδες αυτό φαινόμενο διαρκούσε πάντοτε για δύο ώρες κάθε νύχτα. Οι ατυχείς ένοικοί του, λόγω της μεγάλης στεγαστικής κρίσης του καιρού εκείνου, υφίσταντο στωικά το τρομακτικό μαρτύριο, αδυνατώντας να εγκαταλείψουν το στοιχειωμένο σπίτι.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 09/01/1924…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 09/01/1924
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 09/01/1924

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments