Το φάντασμα της τραγικής Βασίλισσας Anne Boleyn…

Το φάντασμα της τραγικής Βασίλισσας Anne Boleyn...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Είναι γνωστό από την Ιστορία ότι το 1536, ο Βασιλιάς της Αγγλίας Ερρίκος ο 8ος είχε αποκεφαλίσει στον Πύργο του Λονδίνου τη σύζυγό του, Anne Boleyn. Έκτοτε, σύμφωνα με την παράδοση, το φάντασμά της εμφανιζόταν από καιρού εις καιρόν στις επάλξεις του αιματοβαμμένου Πύργου, φορώντας ένα κατάλευκο φόρεμα.

Ερρίκος Η' (28/06/1491 - 28/01/1547)
Ερρίκος Η’ (28/06/1491 – 28/01/1547)

Το φάντασμα της τραγικής Βασίλισσας Anne Boleyn περιδιάβαινε ακέφαλο, καθώς ο δήμιος την είχε καρατομήσει κατά διαταγή του άτεγκτου συζύγου της. Αν και η εμφάνισή του είχε παύσει για περίπου δέκα χρόνια, έξαφνα, στις αρχές Μαρτίου του 1933, ένας στρατιώτης, ο οποίος φρουρούσε τον Πύργο του Λονδίνου, είδε στις επάλξεις του, ακριβώς μπροστά του, μια λευκοντυμένη κυρία.

Άννα Μπολέιν (1501 - 1536)
Άννα Μπολέιν (1501 – 1536)

Σαστισμένος, φώναξε «αλτ!», μα η γυναίκα δε σταμάτησε στην εντολή του. Τότε, ο κατάπληκτος φρουρός τράβηξε τη λόγχη του και της κατάφερε ένα ισχυρό χτύπημα, όπως νόμισε τουλάχιστον. Υψώνοντας το βλέμμα του πάνω της, συνειδητοποίησε τρεμάμενος ότι η γυναίκα εκείνη δεν είχε κεφάλι! Παρά τον δριμύ λογχισμό, εκείνη συνέχιζε να προχωρά ατάραχη κι αγέρωχη. Ταυτοχρόνως, ο στρατιώτης δέχτηκε ένα δυνατό ράπισμα στο πρόσωπό του και η εξαϋλωμένη ακέφαλη Βασίλισσα εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Επίσης, εκείνη τη νύχτα και οι υπόλοιποι φρουροί του Πύργου του Λονδίνου βεβαίωναν ότι είχαν δει με τα μάτια τους το φάντασμα της άτυχης Βασίλισσας Anne Boleyn.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 16/03/1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 16/03/1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 16/03/1933

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.