Ο άγνωστος «Λαός του Δάσους» της δυτικής Σιβηρίας…

Ο άγνωστος "Λαός του Δάσους" της δυτικής Σιβηρίας...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το 1924, μια εντελώς νέα φυλή ανακαλύφθηκε στο κέντρο της δυτικής Σιβηρίας.

Η πρωτοπόρος ερευνήτρια, επιστήμονας και εθνογράφος Raisa Pavlovna Mitusova, απεσταλμένη της Σοβιετικής Επιστημονικής Ακαδημίας, για να μελετήσει τη ζωή και τα έθιμα των ιθαγενών της Σιβηρίας, επέστρεψε στη βάση της, φέρουσα αυτή την τόση ξεχωριστή είδηση.

Η νεοανακαλυφθείσα φυλή, η οποία έγινε γνωστή με το όνομα «Λαός του Δάσους», δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάποιο άλλο πρόσωπο, προερχόμενο από διαφορετική φυλή, πριν από την άφιξη της Raisa Pavlovna Mitusova. Η φυλή αυτή ήταν παντελώς άγνωστη μέχρι τότε στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο.

Raisa Pavlovna Mitusova (22/03/1894 – 07/12/1937)
Raisa Pavlovna Mitusova (22/03/1894 – 07/12/1937)

Τα μέλη της κατοικούσαν στα πλέον απομακρυσμένα και απομονωμένα εδάφη κοντά στις πηγές του ποταμού Πούρα και δεν ήταν περισσότερα από εξακόσια άτομα, χωρισμένα αρμονικά σε πέντε πολύ καλά οργανωμένες μικρότερες υποομάδες.

Το πώς η παράξενη αυτή φυλή έτυχε να εγκατασταθεί στην τόσο απομακρυσμένη και αφιλόξενη αυτή περιοχή της Σιβηρίας και το ποια ήταν η καταγωγή της, παρέμενε μυστήριο για τη Σοβιετική Επιστημονική Ακαδημία.

Ο «Λαός του Δάσους» δεν έμοιαζε με τους Εσκιμώους, οι οποίοι κατοικούσαν νοτιότερα του ποταμού. Είχαν πολύ ανοιχτότερο δέρμα και ήταν αρκετά ψηλότεροι. Άλλωστε, και ο τρόπος ζωής τους μαρτυρούσε ότι ανήκαν σε μια ανώτερη φυλή, πιο πολιτισμένη και πιο οργανωμένη.

Η γλώσσα τους ήταν ακατανόητη για τους γείτονές τους και το γράμμα «ρ», το οποίο θεωρούνταν χαρακτηριστικό και απολύτως συνηθισμένο στη γλώσσα των Εσκιμώων, έλειπε εντελώς από τη δική τους γλώσσα. Μόνο ο «Λαός του Δάσους» γνώριζε τη γλώσσα αυτή, που δεν έμοιαζε να συγγενεύει με καμιά άλλη γνωστή γλώσσα.

Ο «Λαός του Δάσους» παρέμενε απομονωμένος και εξερχόταν από το καταφύγιό του μόνο το φθινόπωρο για να ψαρέψει, επιστρέφοντας στην ερημιά του καθ’ όλο το υπόλοιπο έτος.

Η τολμηρή επιστήμονας Raisa Pavlovna Mitusova έζησε μαζί τους για έναν ολόκληρο χρόνο, μελετώντας σχολαστικά τη γλώσσα τους και τις συνήθειές τους και προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει την καταγωγή τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΙ», στις 01/09/1925…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 01/09/1925
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΙ», στις 01/09/1925

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Η κατάρα των Βίκινγκς… ...οι ντόπιοι θυμήθηκαν τον παλιό θρύλο της πανέμορφης Σνέφριντ...
Η γυναίκα του Λωτ – Από τον θρύλο στην αλήθεια… Η οικογένεια του Λωτ βάδιζε προς το βουνό, η πύρινη βροχή ξεκίνησε να πέφτει και η...γυναίκα του δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την περιέργειά της. Έστρεψε το κεφάλι της...να δει, παρά τις προειδοποιήσεις, και μετατράπηκε ευθύς σε άγαλμα από αλάτι!
CTA-102: Διαστημικά ραδιοσήματα από την εποχή των μαμούθ… Ψυχρός πόλεμος μεταξύ Αμερικανών και Σοβιετικών επιστημόνων ξεκίνησε τον...Απρίλιο του 1965 για τα σήματα της μυστηριώδους πηγής CTA-102, που έφταναν από το...Διάστημα.
Ανακάλυψη σκελετού γίγαντα στην Ιταλία, το 1939… Ένα αίνιγμα απασχολούσε τους Ιταλούς παλαιοντολόγους, το 1939. Στο Όρος Κύρκιο, της...Επαρχίας Λιττόρια, όπου γίνονταν έργα διάτρησης για την κατασκευή σιδηροδρομικής...γραμμής, βρέθηκε μια ευρύτατη υπόγεια στοά..
Το παλαιότερο κτίριο στον κόσμο… Το 1924, το παλαιότερο ανάκτορο στον κόσμο ανακαλύφθηκε στην πόλη Ουρ της...Μεσοποταμίας. Ο Βασιλιάς της περιοχής, ο θρυλικός Μεσανιπαδάς...
Το μυστήριο της Ατλαντίδας (Μέρος Δ)… Η θέση της νήσου της Ατλαντίδας ορίστηκε από τον Πλάτωνα έξω από τις Στήλες του...Ηρακλή, δηλαδή το σημερινό Γιβραλτάρ και ο Kircher...
Η περίφημη χαμένη ήπειρος Μου με τις ιπτάμενες μηχανές… Η ήπειρος Μου, η πρώτη ίσως που σχηματίστηκε κατά τη στερεοποίηση του φλοιού της...Γης, στηριζόταν πάνω σε πελώρια σπήλαια, τα οποία αποτελούσαν βαθιές...
Παράξενα ευρήματα που σχετίζονται με την Ατλαντίδα… Η Ατλαντίδα βρισκόταν εκεί που την τοποθετούσε η αιγυπτιακή παράδοση, όπως μας...μετέφερε ο Πλάτωνας, δηλαδή πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες...
Πού βρίσκεται άραγε ο Παράδεισος στη Γη; Η υπόθεση ότι ο Παράδεισος βρισκόταν στη Μεσοποταμία, μεταξύ του Τίγρη και του...Ευφράτη ποταμού, δε φαινόταν πιθανή σ' έναν Άγγλο επιστήμονα...
Οι Κύκλωπες στην αρχαία Βαβυλώνα… Οι Κύκλωπες του Ομήρου περιγράφονταν στην "Οδύσσεια" να έχουν έναν μονάχα μεγάλο...οφθαλμό στο μέσο του μετώπου τους, ακριβώς όπως συνέβαινε...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.