Παράδοξο φαινόμενο νεκροφάνειας…

Παράδοξο φαινόμενο νεκροφάνειας...
0
(0)

Ένα άκρως παράδοξο φαινόμενο νεκροφάνειας παρατηρήθηκε στις απομακρυσμένες Νήσους Magdalen του Καναδά, όπου ζούσαν κυρίως αλιείς.

Ένας ηλικιωμένος άντρας 72 ετών, ονόματι Φούζερ, παρέμενε άταφος επί δέκα ολόκληρες ημέρες μετά τον θάνατό του, ο οποίος είχε πιστοποιηθεί από τον ιατρό της περιοχής. Μα, το σώμα του φερόμενου “νεκρού” δεν παρουσίαζε ούτε την ελάχιστη νεκρική ακαμψία, όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Επιπλέον, η γενειάδα του εξακολουθούσε να μακραίνει και υπήρχε απόδειξη ότι συνέχιζε να αναπνέει, καθώς το κάτοπτρο θόλωνε, όταν ετίθετο μπροστά από το στόμα του.

Οι σοκαρισμένοι συγγενείς του Φούζερ θεωρούσαν ότι ήταν ακόμη ζωντανός και γι’ αυτό τον λόγο, ζήτησαν και δεύτερη γνωμοδότηση από άλλον ιατρό. Έτσι, ο φερόμενος ως νεκρός παρέμενε στην οικία του, αναμένοντας στωικά οι οικείοι του άλλον ιατρό, ώστε να τον εξετάσει πιο διεξοδικά.

Λόγω, όμως, της άγριας καταιγίδας, που σε εκείνα τα δυσπρόσιτα νησιά μπορούσε να κρατάει έως και έναν μήνα, η προσέγγιση των Νήσων Magdalen κρινόταν αδύνατη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 08/01/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 08/01/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 08/01/1936

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments