Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο πάνω από την Ευρώπη, το 1938…

Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο πάνω από την Ευρώπη, το 1938...
5
(1)

Στις 25 Ιανουαρίου του 1938, ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο παρατηρήθηκε κατά τις απογευματινές ώρες στον ορίζοντα της Βαυαρίας και της Σιλεσίας.

Ένα εξαιρετικά απρόσμενο φαινόμενο, που έμοιαζε με πολικό σέλας, φώτιζε τον ορίζοντα επί τρία τέταρτα της ώρας, από τις 20:45 έως τις 21:30.

Άλλωστε, το ίδιο φαινόμενο εθεάθη και σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας και ειδικά, στις νότιες. Πολλοί ήταν εκείνοι που στάθηκαν να θαυμάσουν το μεγαλοπρεπές θέαμα, βλέποντας υπέρλαμπρες λάμψεις στον ορίζοντα, όμοιες με ανακλάσεις φλογών από τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά. Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε και σε άλλες ακόμη χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα, οι ανταποκριτές του Πρακτορείου Reuters στην Αυστρία και στην Ελβετία ανέφεραν ότι ένα πελώριο, φλεγόμενο παραπέτασμα εμφανίστηκε αιφνιδίως στον ουρανό, καταυγάζοντας τις κορυφές των γύρω βουνών.

Εν τούτοις, την ίδια ημέρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, ολόκληρος ο ορίζοντας προς τον βορρά εμφάνισε χρώμα τόσο βαθύ ερυθρό, σαν πυρακτωμένο σίδερο, που οι κάτοικοι δε γνώριζαν πού να το αποδώσουν. Μάλιστα, το φαινόμενο αυτό ήταν ορατό και από την Κυπαρισσία, όπου οι κάτοικοί της το παρατηρούσαν με έκδηλο δέος για περίπου μία ώρα. Κατόπιν, έγινε ορατό από τη Ζάκυνθο και τον Πύργο.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στη Μακεδονία.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 26/01/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 26/01/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 26/01/1938

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments