Δαχτυλίδια που φέρνουν θάνατο…

Δαχτυλίδια που φέρνουν θάνατο…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Αλφόνσος ΙΒ’ είχε στην κατοχή του ένα δαχτυλίδι, του οποίου η ιστορία ήταν αλλόκοτη και τρομερή. Το δαχτυλίδι τούτο το χάρισε στη σύζυγό του, τη Μερσέντες, που πέθανε ακριβώς ένα μήνα, αφότου το πρωτοφόρεσε.

Μετά τον θάνατο της Μερσέντες, ο περίλυπος Αλφόνσος δώρισε το περίφημο δαχτυλίδι στην αδερφή του, Πριγκίπισσα Μαρία, που όλως παραδόξως βρήκε κι εκείνη έναν απαίσιο θάνατο. Πέθανε μέσα σε λίγες μέρες από την ημέρα, που το καταραμένο δαχτυλίδι στόλισε τα κομψά της χέρια.

Αλφόνσος ΙΒ’ (28/11/1857 - 25/11/1885)
Αλφόνσος ΙΒ’ (28/11/1857 – 25/11/1885)

Ο Αλφόνσος απέκτησε και πάλι το δαχτυλίδι εκείνο, που είχε αρχίσει να χαράζει τη δική του μοίρα. Για να γλιτώσει από το βάρος της κατοχής του και από τον φόβο που του προξενούσε, το χάρισε στην Πριγκίπισσα Χριστίνα, πιστεύοντας ότι ίσως εκείνη τη φορά δε θα συνέβαινε τίποτε το τραγικό. Παρά την αρχική του αισιοδοξία, η Πριγκίπισσα Χριστίνα απεβίωσε τρεις μόλις μήνες μετά την απόκτησή του.

Μόλις ο Βασιλιάς συνειδητοποίησε, ιδιαιτέρως ταραγμένος, τις δολοφονικές ιδιότητες του καταραμένου εκείνου πολύτιμου κοσμήματος, πήρε την άστοχη απόφαση να το κρατήσει για τον εαυτό του. Δυστυχώς, ο θάνατος τον βρήκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Απαρηγόρητη η Βασιλομήτωρ Ισαβέλλα Β’, που έχασε τον αγαπημένο της γιο, πήρε το ολέθριο δαχτυλίδι, που έσπερνε μονάχα τον θάνατο και τη θλίψη, και έψαχνε να βρει τι να το κάνει, ώστε να γλιτώσει η ίδια, αλλά και οι οικείοι της από τη βαριά συμφορά του.

Ισαβέλλα Β’ (10/10/1830 - 09/04/1904)
Ισαβέλλα Β’ (10/10/1830 – 09/04/1904)

Αφού το σκέφτηκε αρκετά, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα, τα οποία, όμως, θα μπορούσαν να κατευνάσουν την κατάρα, που κουβαλούσε. Έτσι, το πέρασε σε βαρύτιμη χρυσή αλυσίδα και το κρέμασε ευλαβικά στον λαιμό της Παναγίας της Αλμουδένας, στη Μαδρίτη.

Η Παναγία της Αλμουδένας, στη Μαδρίτη
Η Παναγία της Αλμουδένας, στη Μαδρίτη

Σε μια άλλη περίπτωση, η ρωσική παράδοση είχε το δικό της μαγικό δαχτυλίδι. Ο Τσάρος Νικόλαος ο Β’ φημολογούνταν ότι είχε ένα δακτυλίδι, που το θεωρούσε πολυτιμότατο και στο οποίο απέδιδε κάθε ευτύχημα που του συνέβαινε. Χωρίς το τυχερό του δαχτυλίδι, δεν έβγαινε ποτέ από τα ανάκτορα.

Λεγόταν πως το κόσμημα εκείνο περιείχε ένα μικρό κομμάτι γνήσιου “Τιμίου Ξύλου”, δηλαδή ψήγμα ξύλου από τον Σταυρό, πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός. Το δαχτυλίδι ήταν οικογενειακό κειμήλιο, που άλλαζε χέρια από γενιά σε γενιά.

Ο θρύλος υποστηρίζει πως την ημέρα που ξέχασε να το φορέσει στο δάχτυλό του, την ημέρα εκείνη ο Τσάρος Νικόλαος ο Β’ εκτελέστηκε.

Νικόλαoς Β’ (18/05/1868 - 17/07/1918)
Νικόλαoς Β’ (18/05/1868 – 17/07/1918)

Μετά το ναυάγιο του “Τιτανικού”, κυκλοφόρησε μια φήμη πως κάποιος εύπορος επιβάτης είχε στην κατοχή του ένα εξαιρετικά σπάνιο και μοναδικό διαμάντι, από τα μεγαλύτερα του κόσμου, αλλά τρομερά δυσοίωνο, το οποίο κατέληξε στα βάθη του ωκεανού. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που απέδωσαν το ναυάγιο του “αβύθιστου” πλοίου, με τις εκατοντάδες νεκρούς, στο καταραμένο διαμάντι, που σαν μαγνήτης, έσυρε στην ανυπαρξία τόσους αθώους ανθρώπους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 25/01/1925…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΜΠΟΥΚΕΤΟ", στις 25/01/1925
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 25/01/1925

Σχετικά άρθρα

Koh-i-Noor, το διαμάντι της κακοτυχίας… ..."αυτός που έχει δική του την πέτρα, θα κυριαρχήσει στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα θα...έχει και μεγάλη κακοτυχία, διότι μόνο ένας θεός ή μια γυναίκα μπορεί να φοράει την...πέτρα ατιμώρητος"...
Το περιστατικό του Παλομάρες… ...ή μήπως εμβολίστηκαν από κάποιο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο;
Το παράξενο μενταγιόν της περίφημης Madame de Pompadour… Προφανώς, ο νέος ιδιοκτήτης του κοσμήματος της περίφημης Madame de Pompadour, ο...μυστηριώδης βαθύπλουτος Αμερικανός, σίγουρα θα ονειρευόταν δόξα, επιτυχία και...ευτυχία. Έμελλε να αποδειχτεί...
Το Διαμάντι του Θανάτου… Μήπως η Έβελυν ήταν το δωδέκατο θύμα της πέτρας με τις μπλε ανταύγειες και με την...δυσοίωνη ιστορία;
Ο άνθρωπος που έζησε σαν ψάρι… Ο αλιευθείς άνθρωπος-ψάρι δε διατύπωνε γλωσσικές φράσεις, αλλά θορυβούσε άναρθρα....Στα χέρια και στα πόδια του δεν είχε καθόλου νύχια, ενώ το δέρμα του...
Συσκότιση χωριού από ιπτάμενους δίσκους… Τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα εξέπεμπαν λάμψεις μεγάλης έντασης...
Οι τρομακτικές κρύπτες της Ιεράς Εξέτασης… Μα, ο θάνατος ήταν το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα μέσα σε μια κρύπτη της Ιεράς...Εξέτασης. Αν το θύμα δεν πέθαινε από τον τρόμο ή την πείνα και τη δίψα...
Καταδίωξη ισπανικού αεροπλάνου από ιπτάμενους δίσκους, το 1979… Ο Διευθυντής του αεροδρομίου της Manises δήλωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του εν...λόγω αεροπλάνου περιέγραψαν πανομοιότυπα τους τέσσερις ιπτάμενους...
Το περιστατικό του Παλομάρες, το 1966… Μία άλλη εκδοχή για το δυστύχημα του Παλομάρες, το 1966...
Α.Τ.Ι.Α. πάνω από τη Μαδρίτη… ...βάσει των υπολογισμών των αυτοπτών μαρτύρων, ήταν ίσο με μίας πολυκατοικίας...τεσσάρων ή πέντε ορόφων...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.