Ο δεκάχρονος ήρωας της μάχης του Μαραθώνα…

Ο δεκάχρονος ήρωας της μάχης του Μαραθώνα...
0
(0)

Ο Καθηγητής Ανθρωπολογίας και μέλος της Ακαδημίας της Βιέννης, Δρ. Emil Breitinger, μελετούσε, επί δύο εβδομάδες, τα ανθρωπολογικά ευρήματα του τύμβου των Πλαταιών, το 1970.

Στην έκθεση που συνέταξε μετά το πέρας των ερευνών του, ο Breitinger ανέφερε πως διαπιστώθηκε η συμμετοχή μικρών παιδιών στη μάχη του Μαραθώνα. Τα παιδιά ενδεχομένως να υπηρετούσαν σε βοηθητικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις εξελίξεις της ιστορικής μάχης.

Την εκδοχή αυτή ενίσχυσε η ανεύρεση του σκελετού ενός ανήλικου ήρωα, ηλικίας 10 ετών, στον τύμβο των Πλαταιών. Σύμφωνα με την έκθεση του Δρ. Breitinger, είχε εξακριβωθεί πως όλοι οι νεκροί άνδρες ήταν ηλικίας 20 έως 30 ετών. Ένας μόνον από αυτούς είχε ηλικία 40 περίπου ετών, ο οποίος διαπιστώθηκε, από άλλες ενδείξεις, πως ήταν αξιωματικός.

Ο τάφος του σαραντάχρονου είχε κτερίσματα και ήταν ο μόνος που επάνω στην επιτύμβια στήλη του ήταν χαραγμένο το όνομά του: Αρχίας.

Ομοίως διαπιστώθηκε η ηλικία και τα άλλα στοιχεία για το ηρωικό παιδί του Μαραθώνα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 22/06/1970…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", στις 22/06/1970
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 22/06/1970

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments