Σμήνος Α.Τ.Ι.Α. πάνω από το Λονδίνο…

Σμήνος Α.Τ.Ι.Α. πάνω από το Λονδίνο…

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων παρατήρησε στις 24 Νοεμβρίου του 1955 στον ουρανό του Λονδίνου πέντε φωτεινά σημεία, τα οποία κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το άρθρο με τον τίτλο: "Ιπτάμενοι δίσκοι στον ουρανό του Λονδίνου", όπως δημοσιεύτηκε στην ημερήσια γαλλική εφημερίδα "Le Meridional", στις 25/11/1955
Το άρθρο με τον τίτλο: “Ιπτάμενοι δίσκοι στον ουρανό του Λονδίνου”, όπως δημοσιεύτηκε στην ημερήσια γαλλική εφημερίδα “Le Meridional”, στις 25/11/1955

Τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα εξαφανίστηκαν πολύ γρήγορα. Έπειτα από λίγο, τα τηλέφωνα των αστυνομικών τμημάτων, των εφημερίδων και του Υπουργείου Αεροπορίας δέχτηκαν εκατοντάδες κλήσεις από κατοίκους της αγγλικής πρωτεύουσας, οι οποίοι ανησύχησαν για την παρουσία των παράξενων αυτών αντικειμένων στον ουρανό της πόλης τους.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αεροπορίας, ο οποίος ρωτήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου για το θέμα, δε μπορούσε να δώσει την παραμικρή εξήγηση, αλλά περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι προβλεπόταν η διεξαγωγή ασκήσεων βομβαρδιστικών αεροπλάνων πάνω από τον εναέριο χώρο του Λονδίνου.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, όμως, δε μπορούσε να διευκρινίσει εάν οι εν λόγω ασκήσεις διεξήχθησαν στη ζώνη εντός της οποίας εμφανίστηκαν τα άγνωστα αντικείμενα.

Πάντως, οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κατηγορηματικοί, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο περί αεροπλάνων, καθώς τα ιπτάμενα αντικείμενα ήταν φωτεινά και δεν άφηναν πίσω τους “ουρά καπνού”.

Η γενική εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν ότι, αν το φαινόμενο δεν οφειλόταν σε ομαδική οφθαλμαπάτη, τότε επρόκειτο πράγματι περί ιπτάμενων δίσκων.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 26/11/1955…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 26/11/1955
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 26/11/1955
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments