Α.Τ.Ι.Α. πάνω από την Ανταρκτική…

Η Χιλιανή βάση της Ανταρκτικής, "Αρτούρο Πρατ", 1957
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ο Διοικητής της Χιλιανής βάσης στην Ανταρκτική, Σμήναρχος Μάριο Μπαρρέρα, σε συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα της χώρας του τον Ιούλιο του 1965, δήλωσε ότι οι επιστήμονες της βάσης τράβηξαν έγχρωμες φωτογραφίες ενός μυστηριώδους ιπτάμενου αντικειμένου.

Η Χιλιανή βάση της Ανταρκτικής, "Αρτούρο Πρατ", 1957
Η Χιλιανή βάση της Ανταρκτικής, “Αρτούρο Πρατ”, 1957

Όπως ο ίδιος ανέφερε, θα ήταν παρακινδυνευμένο να ειπωθεί ότι επρόκειτο περί ιπτάμενου δίσκου.

“Εκείνο το οποίο είδαμε, όμως, ήταν πραγματικό. Επρόκειτο περί ενός αντικειμένου που κινούνταν σε μεγάλο ύψος, διαγράφοντας ζιγκ-ζαγκ. Εξέπεμψε γαλαζοπράσινο φως και ήταν κάτι το στερεό, το οποίο προκάλεσε διαταραχές στα ηλεκτρομαγνητικά όργανα της βάσης.

Βέβαιον είναι, ότι δεν επρόκειτο περί αστέρος ή μετεωρίτη. Και δε νομίζω ότι επρόκειτο περί αεροσκάφους γήινης προελεύσεως. Ανήκω στην αεροπορία και από αυτά που γνωρίζω καμία συσκευή που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα μοιάζει έστω και αμυδρά με αυτό το αντικείμενο, είτε ως προς το σχήμα, την ταχύτητα και την ευελιξία, είτε ως προς τα άλλα του χαρακτηριστικά”.

Ο Σμήναρχος δήλωσε επίσης ότι οι δέκα έγχρωμες φωτογραφίες του αντικειμένου δεν θα ήταν έτοιμες πριν από τον Αύγουστο, καθώς στη βάση δεν ήταν δυνατό να εμφανιστούν έγχρωμα φιλμ.

Το μυστηριώδες αντικείμενο θεάθηκε αρχικά στην βρετανική βάση της Ανταρκτικής και η εμφάνισή του επιβεβαιώθηκε την επόμενη ημέρα από τις βάσης βάσεις της Αργεντινής και της Χιλής.

Σμήναρχος Μάριο Μπαρρέρα
Σμήναρχος Μάριο Μπαρρέρα

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της βρετανικής βάσης, το αντικείμενο εξέπεμψε φως πορτοκαλί χρώματος, το οποίο μεταβαλλόταν περιοδικά σε πράσινο και διέγραψε ζιγκ ζαγκ επί δέκα περίπου λεπτά.

Σε αυτές τις παρατηρήσεις συμφωνούσαν όλοι οι επιστήμονες και των τριών βάσεων στην παγωμένη ήπειρο.

Ο Σμήναρχος Μπαρρέρα δήλωσε επίσης ότι κάποια στιγμή το αντικείμενο σταμάτησε να κινείται και παρέμεινε αιωρούμενο σε σταθερό σημείο για αρκετά λεπτά.

Πάντως, οι επιστήμονες και οι ειδικοί του Υπουργείου Αμύνης της Χιλής ήταν επιφυλακτικοί, ως προς την “εξωγήινη” προέλευση του αντικειμένου.

Διακεκριμένος αστρονόμος του Πανεπιστημίου της Χιλής, ο καθηγητής Χιούγκο Μορένο, δήλωνε ότι παρόμοια φαινόμενα πολλές φορές είναι δυνατό να αποδοθούν στην ηλεκτρική δραστηριότητα της ανώτερης ατμόσφαιρας.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 08/07/1965…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 08/07/1965
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 08/07/1965

Σχετικά άρθρα

Πτώση ιπτάμενου δίσκου στο Μεξικό, το 1950… Το 1950, οι εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων στο Μεξικό πολλαπλασιάζονταν. Στις 10...Μαρτίου εκείνης της χρονιάς, ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο...
Φωτεινό σώμα πάνω από τη Ρόδο… ...το οποίο περιγράφτηκε ως "φωτεινό"...
Επιθεώρηση ιπτάμενου δίσκου… Ο "ιπτάμενος δίσκος", ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως "το όπλο του μέλλοντος"...
Ιπτάμενος δίσκος σχήματος ξυπνητηριού πάνω από τη Λέσβο, το 1954… Η παράξενη αυτή μηχανή ήταν στρογγυλή, κατάφωτη και είχε το σχήμα των...συνηθισμένων ξυπνητηριών. Κινούνταν με αργό ρυθμό, άλλοτε κυκλικά κι άλλοτε...κατακόρυφα. Αφού έμεινε ορατή για τουλάχιστον δέκα λεπτά, κατόπιν εξαφανίστηκε...απότομα...
Μυστηριώδη αντικείμενα πάνω από την Ουάσιγκτον… Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε...τα εξής: "Δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτά τα πράγματα και ούτε έχουμε απτές...αποδείξεις εάν πρόκειται περί ιπτάμενων δίσκων ή όχι".
Η αποστολή του Ναυάρχου Μπερντ στην Ανταρκτική, το 1946… Η αποστολή του Ναυάρχου Μπερντ, με τους 4000 άνδρες και τα 13 πλοία, είχε ήδη...επιστρέψει, τον Απρίλιο του 1947, από μία σύντομη χειμερινή εξόρμηση στην...Ανταρκτική, η οποία είναι η μεγαλύτερη άγνωστη περιοχή του κόσμου...
Γιγαντιαίος επιβάτης ιπτάμενου δίσκου στη Σάντα Φε, το 1958… Το βράδυ της 27ης Μαΐου του 1958, ένας οδηγός φορτηγού οδηγούσε το όχημά του προς την...πόλη Σάντα Φε των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής...
Η “Επιδρομή από ιπτάμενους δίσκους στην Washington”, το 1952… Το καλοκαίρι του 1952 ήταν πραγματικά σοκαριστικό για τους κατοίκους της Washington,...αλλά και για όλους τους Αμερικανούς. Οι θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων...αντικειμένων...
Τρία σοβαρά περιστατικά εμφάνισης Α.Τ.Ι.Α. το 1978… Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίστηκε στον ουρανό μια λαμπερότατη σφαίρα, που...κινούνταν αθόρυβα, ώσπου χάθηκε από τα μάτια τους...
Η εμφάνιση Α.Τ.Ι.Α. που συντάραξε την Ιταλία το 1974… "Διά μέσου των μικρών κυκλικών παραθύρων του ιπτάμενου δίσκου φαίνονταν σαφώς οι...επιβάτες του", ανέφερε ο Μπελινγκέρι, ο οποίος είχε καταληφθεί από τρόμο,...αντικρύζοντας αυτό το εντελώς αλλόκοτο θέαμα...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.