“Φώτα” πάνω από την Ιταλία…

"Φώτα" πάνω από την Ιταλία…
0
(0)

Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Ιταλίας, από τη Φλωρεντία μέχρι το Μιλάνο, αναστατώθηκαν τη νύχτα της 20ης προς 21ης Αυγούστου του 1957, όταν στον ουρανό εμφανίστηκαν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα.

Στις Συρακούσες, ένας πολιτικός μηχανικός παρατήρησε στη μία τα ξημερώματα στον ουρανό ένα φωτεινό δίσκο, ο οποίος περιστρεφόταν γύρω από τον άξονά του, ενώ πετούσε με μεγάλη ταχύτητα σε χαμηλό ύψος.

Ο δίσκος περιβαλλόταν από έναν φωσφορίζοντα κύκλο, με χρώμα μεταξύ κυανού και υπέρυθρου, διαμέτρου πενήντα περίπου μέτρων.

Έπειτα από λίγο, το παράξενο αυτό ιπτάμενο αντικείμενο έγινε αντιληπτό στην περιοχή της Κατάνης, όπου χάθηκε πίσω από την Αίτνα, κινούμενο με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πεσκάρα, Οκτώβριος 1957
Πεσκάρα, Οκτώβριος 1957

Στην Πεσκάρα, χιλιάδες κάτοικοι, που είχαν συγκεντρωθεί για μία γιορτή, διέκριναν καθαρά στον ουρανό ένα “μεγάλο, τριγωνικού σχήματος, αντικείμενο, που είχε κίτρινο χρώμα, με κόκκινη ουρά”.

Ο Δήμαρχος της Σομάλια Λοτζιτζιάτα, κοντά στο Μιλάνο, δήλωσε ότι ο δίσκος έμοιαζε  με “φωτεινή σφαίρα”.

Οι ιταλικές εφημερίδες διερωτώνταν την επόμενη ημέρα, κατά πόσο επρόκειτο περί ενός ή περισσοτέρων ιπτάμενων δίσκων.

Μία από αυτές τις εφημερίδες, δημοσίευσε τις δηλώσεις του Διευθυντή του Αστεροσκοπείου του “Αστροφυσικού Γραφείου του Ιονίου Πελάγους”, ο οποίος είχε παρατηρήσει την πτώση ενός μεγάλου μετεωρίτη, που δημιουργούσε φωτεινή τροχιά “όμοια με την τροχιά πυραύλου”, όπως ανέφερε.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 21/08/1957…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 21/08/1957
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 21/08/1957

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments