Το μυστηριώδες νησί του Ειρηνικού…

Το μυστηριώδες νησί του Ειρηνικού…

Ένα πλοίο της ιαπωνικής θαλασσογραφικής υπηρεσίας, το οποίο περιέπλεε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακάλυψε ή καλύτερα, ανακάλυψε ξανά, τη νήσο “Los Buenos Jardines”, δηλαδή “Οι ωραίοι κήποι”, σε απόσταση εκατό μιλίων από τις Νήσους Μαριανών.

Alvaro de Saavedra Ceron, άγνωστη ημερομηνία γέννησης, πέθανε το 1529
Alvaro de Saavedra Ceron, άγνωστη ημερομηνία γέννησης, πέθανε το 1529

Η νήσος “Κήποι” ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1523, από τον Ισπανό εξερευνητή Alvaro de Saavedra Ceron, που ήταν σύντροφος του Μαγγελάνου.

Όταν, όμως, τρία χρόνια αργότερα, αυτός θέλησε να καταλάβει επισήμως το νησί, στο όνομα της Ισπανίας, δεν το βρήκε πουθενά στη θέση που είχε σημειώσει στον χάρτη του. Το νησί απλώς εξαφανίστηκε.

Το 1788, ο Άγγλος θαλασσοπόρος John Marshall ανακάλυψε εκ νέου το μυστηριώδες τούτο νησί και το ονόμασε “Los Jardines”, θαμπωμένος από την ομορφιά του.

Αλλά όταν μια αγγλική αποστολή αναζήτησε τη μυστηριώδη νήσο κατόπιν, για την οριστική κατοχή της, είχε και πάλι εξαφανιστεί.

Τη δεκαετία του 1930, ξαναβρήκαν το νησί οι Ιάπωνες. Δεν είχε κατοικηθεί ποτέ από ανθρώπους ή ζώα, παρά μόνον από πτηνά.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 15/11/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 15/11/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 15/11/1934
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments