Η γυναίκα-«ουράνιο τόξο»…

Η γυναίκα-"ουράνιο τόξο"...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Στα τέλη του 1934, σ’ ένα νοσοκομείο του Κάνσας Σίτι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρισκόταν μια γυναίκα για επιστημονική παρατήρηση και μελέτη, την οποία οι θεράποντες ιατροί της ονόμασαν γυναίκα-«ουράνιο τόξο». Η Edith Perry, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν 32 ετών.

Το δέρμα της γυναίκας αυτής άλλαζε χρώμα δύο ή τρεις φορές την ημέρα και δεν αναλάμβανε το αρχικό φυσιολογικό χρώμα, παρά μόνο όταν προσλάμβανε διαδοχικά το κυανό, το ερυθρό και το ιώδες με διάφορες ενδιάμεσες αποχρώσεις!

Ο λόγος της μεταβολής του χρώματος του δέρματος της γυναίκας-«ουράνιο τόξο» παρέμενε άγνωστος και εξαιρετικά μυστηριώδης, καθώς όλες οι υποθέσεις και οι εικασίες αποδείχτηκαν εσφαλμένες. Υπετέθη, για παράδειγμα, ότι οι μεταβολές της δερματικής απόχρωσης οφείλονταν στη σύσταση του αίματός της, αλλά η ενδελεχής ανάλυσή του απέδειξε ότι δε διέφερε το αίμα της από εκείνο ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου.

Οι θεράποντες ιατροί της γυναίκας-«ουράνιο τόξο» είχαν μείνει εκστατικοί και δε γνώριζαν πού να αποδώσουν το πρωτοφανές αυτό στα ιατρικά χρονικά φαινόμενο!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 03/12/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 03/12/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 03/12/1934

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.