Το μυστηριώδες θηρίο της Montvendre, στη Γαλλία, το 1938…

Το μυστηριώδες θηρίο της Montvendre, στη Γαλλία, το 1938...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το 1938, δεκάδες πάνοπλοι κυνηγοί της επαρχίας Montvendre της Γαλλίας, συνοδεία Χωροφυλάκων, ερευνούσαν τα δάση σπιθαμή προς σπιθαμή, προκειμένου να ανακαλύψουν και να εξοντώσουν ένα θηρίο, που εμφανίστηκε στα μέρη εκείνα, καταστρέφοντας και δολοφονώντας.

Το μυστηριώδες θηρίο της Montvendre, σύμφωνα με κάποιους, ήταν ένα είδος τεράστιου λύκου, ενώ σύμφωνα με κάποιους άλλους, ήταν ένα είδος πελώριας ύαινας.

Πάντως, οι περισσότεροι ορνιθώνες της περιοχής είχαν καταστραφεί εντελώς, ενώ είκοσι και πλέον σκύλοι είχαν βρεθεί άγρια σφαγιασμένοι. Όταν το θηρίο άρχισε κατόπιν να στοχοποιεί τα παιδιά των χωρικών, που έπαιζαν αμέριμνα στην ύπαιθρο, το κυνηγητό, που εξαπέλυσαν οι κάτοικοι εναντίον του, μετατράπηκε σε μια συστηματική και ανηλεή καταδίωξη.

Έτσι, τη δεύτερη ημέρα της άκαρπης καταδίωξης, οι πάνοπλοι και εξαγριωμένοι κυνηγοί ανακάλυψαν στον μικρό οικισμό, που βρισκόταν εντός του δάσους, έναν γέροντα, τον οποίο τον είχε κατασπαράξει το άγριο αυτό θηρίο κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Το μυστήριο παρέμενε, καθώς η πόρτα και τα παράθυρα του μικρού σπιτιού του βρέθηκαν κλειστά και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς εισήλθε και εξήλθε το περίφημο θηρίο της Montvendre.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 09/01/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 09/01/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 09/01/1938

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.