Το ανθρωποφάγο θηρίο, που τρομοκρατούσε την Ινδία το 1935…

Το ανθρωποφάγο θηρίο, που τρομοκρατούσε την Ινδία το 1935…
5
(1)

Στη δυσπρόσιτη και δασώδη περιφέρεια του Bihar της Ινδίας εμφανίστηκε το 1935 ένα τρομερό θηρίο, άγνωστο μέχρι τότε στους ζωολόγους και το οποίο παρουσίαζε ιδιαίτερη επιθυμία να καταναλώνει ανθρώπινη σάρκα.

Το θηρίο αυτό ομοίαζε, έλεγαν οι χωρικοί, κατά το ήμισυ με πελώριο λύκο και κατά το έτερο ήμισυ με τσακάλι. Ήταν νυκτόβιο και συνήθιζε να εισέρχεται τις νύχτες μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, προκειμένου να εξασφαλίζει αιμοσταγώς την τροφή του.

Στην περιφέρεια Bettiah του Bihar, όπου εμφανίστηκε το ανθρωποφάγο αυτό θηρίο, οι απλοϊκές οικίες των χωριών δεν έφεραν πόρτες και επομένως, το άγνωστο τούτο θηρίο εισέβαλε με μεγάλη ευκολία.

Κατά προτίμηση, άρπαζε βρέφη από τα λίκνα τους, τα οποία και καταβρόχθιζε. Δε δίσταζε, όμως, να επιτεθεί και εναντίον των ενηλίκων, όταν τους έβρισκε να κοιμούνται. Έτσι, οι χωρικοί πολλών χωριών της απομακρυσμένης και κατάφυτης εκείνης περιφέρειας της Ινδίας κατέφευγαν τις νύχτες στην πλησιέστερη πόλη, ώστε να προφυλάξουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Το ανθρωποφάγο θηρίο, που τρομοκρατούσε τη βόρεια Ινδία, κοντά στα σύνορα με το ομιχλώδες και μυστηριώδες Νεπάλ, παρά το άγριο κυνηγητό που είχε εξαπολυθεί εναντίον του, κατόρθωνε να διαφεύγει και να συνεχίζει να κατασπαράζει τα θύματά του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 16/04/1935…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 16/04/1935
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 16/04/1935

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments