Φαντάσματα και στοιχειωμένοι τόποι, που προκαλούν ανατριχίλα…

Φαντάσματα και στοιχειωμένοι τόποι, που προκαλούν ανατριχίλα…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Μετά από συστηματική έρευνα, που είχε πραγματοποιήσει Άγγλος δημοσιογράφος τη δεκαετία του 1930, αποδείχτηκε ότι σχεδόν σε κάθε αγγλική επαρχία υπήρχαν στοιχειωμένα σπίτια ή τόποι, που κυριεύονταν από φαντάσματα.

Κι αυτό δεν το υποστήριζαν δεισιδαίμονες και απλοϊκοί χωριάτες, αλλά άνθρωποι ψύχραιμοι, φλεγματικοί, σοβαροί και προ πάντων, μορφωμένοι.

Λόγου χάριν, ένας Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge είχε πάει για αρχαιολογικές μελέτες σε μια βουνοσειρά της Σκωτίας. Εκεί, λοιπόν, ενώ ανέβαινε μαζί με τους δύο οδηγούς του σε μια απόκρημνη πλαγιά, είδαν να προβάλει ξαφνικά μπροστά τους ένα πελώριο άλογο-φάντασμα, το οποίο χίμηξε καταπάνω τους, χρεμετίζοντας άγρια. Έντρομος ο Καθηγητής και οι συνοδοί του, το έβαλαν στα πόδια και κατρακύλησαν ως τους πρόποδες του βουνού, όπου στάθηκαν να ξανασάνουν. Το τερατώδες άλογο είχε γίνει πλέον άφαντο.

Ένα άλλο φάντασμα εμφανιζόταν συχνά μέσα σ’ ένα από τα αεροπλάνα, που έκαναν τακτικά δρομολόγια ανάμεσα στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Οι πιλότοι του αεροπλάνου αυτού αφηγούνταν ότι πολλές φορές, μόλις ξεκινούσαν από το αεροδρόμιο για τη Γαλλία, έβλεπαν μέσα στην καμπίνα των επιβατών έναν επιβάτη-φάντασμα, δηλαδή ένα άτομο παραπάνω. Ενώ, για παράδειγμα, είχαν εκδοθεί οκτώ εισιτήρια, μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονταν εννέα άνθρωποι. Μόλις ο ιπτάμενος φροντιστής προσέγγιζε έκπληκτος τα άτομα για να τα καταμετρήσει, το φάντασμα χανόταν ευθύς από τα μάτια του, για να ξαναεμφανιστεί εκ νέου, μετά την απομάκρυνσή του.

Το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα αυτού του φαντάσματος ήταν ότι έδειχνε προτίμηση σε μια ορισμένη θέση του ίδιου πάντοτε αεροσκάφους και ότι εμφανιζόταν μόνο όταν η θέση αυτή δεν ήταν πιασμένη από άλλον επιβάτη.

Ένα παρόμοιο και εξίσου αλλόκοτο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στην αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνου-Εδιμβούργου. Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, εμφανιζόταν τις νύχτες σ’ ένα συγκεκριμένο βαγόνι, το φάντασμα ενός επιβάτη με πιτζάμες, ο οποίος έφερε ένα τραύμα από σφαίρα περιστρόφου στο κεφάλι και ήταν καταματωμένος. Όπως βεβαίωναν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, επρόκειτο για το φάντασμα ενός ταξιδιώτη, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει πριν από αρκετά χρόνια μέσα στο ίδιο βαγόνι του τρένου.

Επίσης, σ’ ένα ορισμένο σημείο του μεγάλου δρόμου, που οδηγούσε από την πόλη Γιορκ στο Λονδίνο, συνέβαιναν τακτικά φρικαλέα και ανεξήγητα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Τα τροχοφόρα, που περνούσαν από εκεί, έπεφταν μυστηριωδώς σ’ έναν τρομερό γκρεμό και διαλύονταν, παίρνοντας στον θάνατο τους επιβαίνοντες.

Αρχικά, η Αστυνομία είχε υποθέσει ότι τα δυστυχήματα προκαλούνταν εξαιτίας μιας απότομης καμπής του δρόμου. Έτσι, οι Αρχές φρόντισαν να προχωρήσουν σε διαπλάτυνση της οδού, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να εξαφανιστεί η επικινδυνότητα του σημείου. Παρ’ όλες τις προφυλάξεις, τα δυστυχήματα συνεχίζονταν αμείωτα και όλοι όσοι κατέληγαν στον γκρεμό, έβρισκαν φριχτό θάνατο. Επομένως, οι Αρχές δεν μπορούσαν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εξακριβώσουν τα αίτια.

Μα, επιτέλους, κάποτε κατόρθωσαν να γλιτώσουν, βαριά τραυματισμένοι, ο σοφέρ και ο επιβάτης ενός αυτοκινήτου, που είχε καταλήξει στο βάραθρο. Έτσι, η Αστυνομία κατάφερε να τους ανακρίνει και εκείνοι κατέθεσαν ότι τη στιγμή που έφτασαν στη μοιραία καμπή του δρόμου, είδαν μια τεράστια και παράξενη μοτοσικλέτα να έρχεται ακριβώς καταπάνω τους, με αναμμένους τους εκτυφλωτικούς προβολείς της. Ο σοφέρ, για να αποφύγει τη σύγκρουση, έκανε αδέξιους ελιγμούς, που τους οδήγησαν στον γειτονικό κρημνό.

Οι Αρχές, για να μην τρομοκρατήσουν τους διερχόμενους, κράτησαν μυστικές τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και τοποθέτησαν φρουρούς στο μέρος των δυστυχημάτων. Μα, αλίμονο! Το κακό δεν σταμάτησε εκεί. Η μυστηριώδης, ασύλληπτη και πελώρια μοτοσικλέτα εμφανιζόταν πάντοτε μπροστά από τα αυτοκίνητα, που διάβαιναν τη νύχτα απ’ το συγκεκριμένο σημείο και ανάγκαζε τους οδηγούς τους να ρίχνονται στον γκρεμό και να τσακίζονται. Κανείς δεν τολμούσε να περάσει με το όχημά του από τον καταραμένο τόπο, μόλις έπεφτε το σκοτάδι…

Επιπρόσθετα, σ’ ένα σχολείο της κωμόπολης Loughton, εμφανιζόταν τις νύχτες ένα παιδάκι-φάντασμα, που περιπλανιόταν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, κλαίγοντας γοερά. Ήταν ντυμένο, όπως όλα τα παιδιά του σχολείου αυτού, με μαθητική μπλούζα και σκούφο και με μια σάκα κρεμασμένη απ’ τον ώμο του.

Οι επιστάτες του σχολείου είχαν τόσο φοβηθεί, ώστε αρνούνταν να κατοικήσουν πλέον μέσα σ’ αυτό. Μάλιστα, κάποιοι τολμηροί άντρες της μικρής κωμόπολης διανυκτέρευσαν μέσα στο σχολείο, οπλισμένοι με διαφόρων ειδών όπλα, αποφασισμένοι να λύσουν το μυστήριο.

Μα, μόλις είδαν το παιδάκι-φάντασμα, με την αποκρουστική μορφή του, να περιδιαβαίνει στους χώρους, κλαίγοντας και ουρλιάζοντας, πέταξαν τα όπλα τους και έφυγαν τρέχοντας, με τον τρόμο ζωγραφισμένο ανάγλυφα στα πρόσωπά τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 18/12/1932…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΜΠΟΥΚΕΤΟ", στις 18/12/1932
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 18/12/1932

Σχετικά άρθρα

Το στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη, στην Αθήνα του 1913 (Μέρος Α)… Το δυσοίωνο σπίτι στεκόταν στην οδό Μαυρομιχάλη. Ήταν μια συνηθισμένη, διώροφη...μονοκατοικίας της εποχής. Ένα πελώριο ενοικιαστήριο βρισκόταν στην εξώθυρά του....Κοιτώντας το απέξω, τίποτε δεν προμήνυε την ύπαρξη φαντασμάτων...
Η κλοπή της “Μόνα Λίζα” το 1911 και τα σχετικά οράματα μίας Ιταλίδας, που ζούσε στην Κέρκυρα…... Στις 21 Αυγούστου του 1911, η περίφημη "Μόνα Λίζα", ο ανεκτίμητος αυτός πίνακας του...ευφυούς Leonardo da Vinci κλάπηκε μυστηριωδώς από το Μουσείο του Λούβρου...
Ο “Μάγος της Ολλανδίας”… Μπορούσε να δει τα πάντα...
Ο πνευματιστής Βίκτωρ Ουγκώ… Όταν, λοιπόν, ο Βίκτωρ Ουγκώ πραγματοποίησε πνευματιστική συνεδρία με το περίφημο..."τραπεζάκι" στην οικία του, αυτό ακριβώς το φάντασμα κάλεσε...
Οι πιο παράξενες εμφανίσεις πνευμάτων… Σ' ένα σπίτι στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, εμφανιζόταν πολύ συχνά τις νύχτες ένα...φάντασμα με λευκό, διάφανο σώμα και πρόσωπο κατάμαυρο...
Το τρίχρονο κορίτσι, που προστατευόταν από ένα φάντασμα… Η μικρούλα Τζίνετ Τόμσον, ηλικίας μόλις τριών ετών, ζούσε σ' ένα στοιχειωμένο...σπίτι της αγγλικής πρωτεύουσας, αλλά δεν ένιωθε κανέναν απολύτως φόβο...
Η μυστηριώδης τηλεκινητική υπηρέτρια, που συγκλόνισε τη Θάσο, το 1938… Τον Μάρτιο του 1938, ο Άγγελος Τανάγρας, Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, είχε...μεταβεί στη Θάσο, όπου εξέταζε περίεργα και μυστηριώδη τηλεκινητικά φαινόμενα, τα...οποία συνέβαιναν το τελευταίο δίμηνο στο όμορφο αυτό νησί του Βορείου Αιγαίου,...αναστατώνοντας τους κατοίκους του...
Φάντασμα προκαλεί την ματαίωση γάμου… "Το φάντασμα του πατέρα μου!" και φεύγει τρέχοντας από την εκκλησία...
Υπνωτισμός: Από την προκατάληψη ως την επιστήμη… Το φαινόμενο του υπνωτισμού ονομάζεται συχνά και μαγνητισμός. Η ονομασία αυτή...προέρχεται από τον μαγνήτη, το μέταλλο που έλκει το αντικείμενο.
Τα πειράματα τηλεπάθειας μακράς απόστασης από την Εταιρία Ψυχικών Ερευνών, το 1938…... Όπως είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρός της, Άγγελος Τανάγρας, η Εταιρία σκόπευε εκείνο...το φθινόπωρο να πραγματοποιήσει πειράματα τηλεπάθειας μακράς απόστασης, σε...συνεργασία με τον έγκριτο Καθηγητή Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας, Traugott Konstantin Oesterreich...του Πανεπιστημίου του Tubingen...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

Κάνετε το πρώτο σχόλιο!

avatar