Παράξενο φωτεινό αντικείμενο πάνω από το Πασαλιμάνι, το 1964…

Παράξενο φωτεινό αντικείμενο πάνω από το Πασαλιμάνι, το 1964...

Οι αμέριμνοι περιπατητές στο Πασαλιμάνι αιφνιδιάστηκαν, στα τέλη Ιουλίου του 1964, όταν είδαν τη νύχτα πάνω από τα κεφάλια τους και ανάμεσα από τις αχτίδες του μισογεμισμένου φεγγαριού ένα περίεργο φωτεινό αντικείμενο, με υπέρλαμπρη ουρά, να κατευθύνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Όσοι παρατήρησαν την παράξενη πτητική μηχανή, έσπευσαν να φωνάξουν κατάπληκτοι: “Ιπτάμενος δίσκος! Ιπτάμενος δίσκος!”

Μα, όπως ήταν φυσικό, την περιέργεια και τον θαυμασμό προς το απαστράπτον ιπτάμενο αντικείμενο, που εμφανίστηκε στον εναέριο χώρο του κεντρικού Πειραιά, διαδέχτηκε η ανησυχία και ο μικροπανικός, όταν σε μια στιγμή, το παράδοξο αντικείμενο προσέγγισε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, και τις στέγες των κατοικιών του Πασαλιμανιού, για να ανυψωθεί και πάλι και να χαθεί τελικά πίσω από τον λόφο της Καστέλλας.

Βεβαίως, καμιά επίσημη επιστημονική εξήγηση δε δόθηκε για την εμφάνιση του παράξενου φωτεινού αντικειμένου. Το Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι ίσως να επρόκειτο περί αερόλιθου, ο οποίος εφλέγετο σε χαμηλό ύψος ή ακόμη και περί τεχνητού δορυφόρου, ο οποίος απώλεσε ύψος.

Πάντως, το Αστεροσκοπείο Αθηνών διατηρούσε επιφυλάξεις για την ακριβή ταυτότητα του άγνωστου φωτεινού αντικειμένου.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 24/07/1964…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 24/07/1964
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 24/07/1964
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments