Τεράστιο φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τη Θεσσαλονίκη, το 1967…

Τεράστιο φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τη Θεσσαλονίκη, το 1967...

Στις 3 Οκτωβρίου του 1967, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης παρακολουθούσαν κατάπληκτοι για δύο ολόκληρες ώρες ένα τεράστιο φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο σε μεγάλο ύψος, το οποίο κινούνταν βορειοανατολικά.

Οι αστρονόμοι του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Θεσσαλονίκης Β. Μπαρμπάνης και Χρ, Παπαγεωργίου προέβησαν σε επιστημονικές παρατηρήσεις για τριάντα λεπτά, όταν το παράδοξο ιπτάμενο αντικείμενο βρισκόταν ακριβώς πάνω από την πόλη.

Θεσσαλονικείς που παρακολουθούν το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο (φωτογραφία από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ")
Θεσσαλονικείς που παρακολουθούν το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο (φωτογραφία από την εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”)

Μάλιστα, ο Β. Μπαρμπάνης το ιχνογράφησε σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις, ενώ ο έτερος συνάδελφός του σημείωνε τις συντεταγμένες και τον χρόνο των φάσεων. Το εκπληκτικό ήταν ότι στην τελευταία φάση, το φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο έμοιαζε με πλοίο, που είχε ιστία από κάποια παράξενη πλαστική ύλη.

Οι εν λόγω επιστήμονες πιθανολογούσαν ότι επρόκειτο περί κάποιου μετεωρολογικού δορυφόρου, άγνωστης προέλευσης, ο οποίος άλλαζε σχήμα ανάλογα με την περιστροφή του. Πάντως, όλα τα ενδεχόμενα παρέμεναν ανοιχτά.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 04/10/1967…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", στις 04/10/1967
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 04/10/1967
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments