Οι μαύρες τελετές της Αικατερίνης των Μεδίκων…

Οι μαύρες τελετές της Αικατερίνης των Μεδίκων...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Πολλοί βασιλείς και πολλές βασίλισσες της Γαλλίας ασχολούνταν συστηματικά με τη μαγεία και λάμβαναν μέρος σε διάφορες μαγικές τελετές.

Η Αικατερίνη των Μεδίκων, η διαβόητη για την σκληρότητα και για την αιμοδιψία της βασίλισσα των Γάλλων, λάτρευε τα μάγια, τα ξόρκια, τις απόκρυφες τελετές, αλλά και τους αστρολόγους, τους προφήτες και τους μάγους της.

Αικατερίνη των Μεδίκων (13/04/1519 - 05/01/1589)
Αικατερίνη των Μεδίκων (13/04/1519 – 05/01/1589)

Στην αυλή της, οι πιο πιστοί της ακόλουθοι και συνάμα, οι πιο ευνοημένοι ήταν οι πανίσχυροι μάγιστροι Nostradamus και Cosimo Ruggeri. Η Αικατερίνη δε ρύθμιζε ποτέ τις προσωπικές υποθέσεις της, αλλά ούτε και χάραζε την πολιτική της, πριν συμβουλευθεί το αφοσιωμένο επιτελείο των μάγων της.

Michel de Nostredame (1503 - 1566)
Michel de Nostredame (1503 – 1566)

Την εποχή της βασιλείας του ασθενικού της γιου, του Καρόλου του Θ’, η βασιλομήτωρ ανησυχούσε εντόνως για τη δική της τύχη, αλλά και για την πορεία των διαδόχων της. Φοβόταν πολύ, μήπως πεθάνει ο γιος της κι έχανε την εξουσία της, καθώς και την επιρροή της. Επομένως, οι αντίπαλοί της θα έβρισκαν τότε την ευκαιρία να την εκδιώξουν τελικά από τη Γαλλία.

Αναστατωμένη και τρομοκρατημένη, για άλλη μια φορά κατέφυγε στις σκοτεινές δυνάμεις της μαγείας, ώστε να μάθει μετά βεβαιότητας πόσο θα ζούσε ο φιλάσθενος γιος της και τι θα της επιφύλασσε το μέλλον.

Κάρολος Θ' (27/06/1550 - 30/05/1574)
Κάρολος Θ’ (27/06/1550 – 30/05/1574)

Χωρίς να έχει κανέναν ενδοιασμό ή συναισθηματισμό, η σκληροτράχηλη Βασίλισσα απαίτησε από τον Cosimo Ruggeri να προβεί στη φοβερότερη μαγεία όλων των εποχών: την κεφαλομαντεία.

Ήταν περίπου στα τέλη του Μαΐου του 1574 και η υγεία του Καρόλου του Θ’ χειροτέρευε διαρκώς. Συνεννοημένη με τον γιο της, η αμετανόητη κι άκαρδη Αικατερίνη διάταξε να κλέψουν ή να αγοράσουν ένα Εβραιόπουλο, μεταξύ 6 και 8 ετών, το οποίο θα το θυσίαζαν σε μια τελετή Μαύρης Μαγείας, για να μάθουν τα μελλούμενα από το κομμένο κεφάλι του δύστυχου παιδιού.

Πράγματι, ύστερα από λίγο καιρό, μια σκοτεινή κι απαίσια νύχτα, οι έμπιστοι της Αικατερίνης μετέφεραν κρυφά στο Παλάτι του Vincennes ένα δύσμοιρο Εβραιόπουλο, που το είχαν αρπάξει από μια φτωχή οικογένεια Εβραίων του Παρισιού.

Chateau de Vincennes
Chateau de Vincennes

Η ανατριχιαστική μαγική ιεροτελεστία πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 28ης Μαΐου του 1574, σ’ ένα απομονωμένο δωμάτιο του Παλατιού, στο οποίο ετοίμασαν έναν βωμό, σκεπασμένο με μαύρο ύφασμα κι επάνω του έκαιγαν τέσσερις κατάμαυρες λαμπάδες. Στη μέση των λαμπάδων, βρισκόταν ένα δισκοπότηρο από μαύρο μέταλλο, γεμάτο αίμα και πάνω στο αίμα, επέπλεε μια λευκή όστια.

Πλάι στο δισκοπότηρο υπήρχε ένας ασημένιος δίσκος με μια πελώρια μαύρη όστια και μια γυάλινη φιάλη, γεμάτη μ’ ένα κόκκινο υγρό. Η Βασιλομήτωρ και ο Βασιλιάς – γιος της μπήκαν με άνεση κι αποφασιστικότητα στο δωμάτιο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπου τους περίμενε ο τρομερός μάγος, Cosimo Ruggeri.

Ο πανίσχυρος μάγος Cosimo Ruggeri
Ο πανίσχυρος μάγος Cosimo Ruggeri

Ύστερα, έσυραν εκεί με τη βία και το δυστυχισμένο παιδί, ντυμένο στα λευκά. Το κακότυχο πλάσμα έτρεμε ολόκληρο, κοιτάζοντας σαστισμένο δεξιά κι αριστερά. Η τελετή Μαύρης Μαγείας ξεκίνησε αμέσως, χωρίς καμιά χρονοτριβή.

Ο μάγος, μισόγυμνος και φριχτός στην όψη, εκτελούσε χρέη ιερουργού. Στην αρχή, έφερε τρεις στροφές αργά, γύρω από τον βωμό, επικαλούμενος τη “Μαύρη Μαντόνα”, τη μητέρα των δαιμόνων και προστάτιδα των φονιάδων. Ύστερα, στάθηκε μπροστά στον βωμό και τράβηξε απότομα ένα μυτερό ξιφίδιο, του οποίου η λαβή είχε σχήμα σταυρού. Με μια αστραπιαία κίνηση, κάρφωσε το ξιφίδιο πάνω στον βωμό και κατόπιν, άρχισε να επικαλείται τον ίδιο τον Σατανά, φωνάζοντας βραχνά, βλοσυρά και άγρια.

Έξαφνα, τα κεριά του δωματίου έσβησαν κι ο μάγος έχυσε στο πάτωμα το περιεχόμενο του γυάλινου μπουκαλιού. Μονομιάς, ο χώρος γέμισε από μια αλλόκοτη φωσφορίζουσα λάμψη. Το μικρό παιδί, κατατρομαγμένο από όσα ανεξήγητα έβλεπαν τα αθώα μάτια του, έκλαιγε σιγανά, προαισθανόμενο προφανώς το φοβερό κακό, που περίμενε να το κατασπαράξει.

Η Βασίλισσα Αικατερίνη των Μεδίκων στεκόταν αγέρωχη, απαθής κι αλύγιστη. Πλάι της, ο γιος της, ο ασθενικός Βασιλιάς Κάρολος ο Θ’, καθόταν αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα, παρακολουθώντας αμίλητος τα όσα συνταρακτικά εκτυλίσσονταν γύρω του, χλωμός σαν το θειάφι.

Κάποτε, έφτασε και η απευκταία στιγμή της τραγικής θυσίας. Ο μάγος, ψύχραιμος και συνεπαρμένος από το διαβολικό του έργο, έριξε κάτω το ξιφίδιό του, που έφερε λαβή σχήματος σταυρού κι άρχισε να το ποδοπατά, βλασφημώντας αναίσχυντα τον Ιησού Χριστό.

Έπειτα, ευλόγησε τις όστιες και πρόσφερε τη λευκή στο Εβραιόπουλο, το οποίο, τρέμοντας το κακόμοιρο, αναγκάστηκε να την καταπιεί. Ο μάγος σήκωσε το παιδί, που σπαρτάραγε απ’ το κλάμα και το απίθωσε τραχιά πάνω στον βωμό. Ο Cosimo Ruggeri, αδιαφορώντας για τους θρήνους του μικρού αγοριού, πήρε από κάτω το ξιφίδιο και μια γοργή κίνηση, απέκοψε τον λαιμό του.

Ίσα που πρόλαβε να ακουστεί μια οξεία κραυγή αγωνίας και τότε, ένα κύμα αίματος ρύπανε τον σατανικό βωμό. Ο κτηνώδης μάγος πέταξε με πάταγο το ακέφαλο σώμα του παιδιού στο πάτωμα και άρπαξε στα χέρια του το παιδικό κεφάλι, του οποίου τα μάτια ήταν ακόμα ανοιχτά και είχαν μια απερίγραπτη έκφραση τρόμου και φρίκης.

Απτόητος ο ψυχρός μάγος, έβαλε το κεφάλι πάνω στη μεγάλη μαύρη όστια, μέσα στον ασημένιο δίσκο κι άναψε κατόπιν τις δυο λαμπάδες του βωμού. Ράντισε με αίμα τους υψηλούς παρισταμένους και, τοποθετώντας τον δίσκο με το κομμένο κεφάλι ανάμεσα στις λαμπάδες, ικέτευσε τον δαίμονα να μιλήσει με το στόμα του σφαγιασθέντος παιδιού.

Γκραβούρα εποχής, στην οποία απεικονίζεται κάποια μαγική τελετή του Cosimo Ruggeri, παρουσία της Αικατερίνης των Μεδίκων
Γκραβούρα εποχής, στην οποία απεικονίζεται κάποια μαγική τελετή του Cosimo Ruggeri, παρουσία της Αικατερίνης των Μεδίκων

Ο Βασιλιάς και η Βασιλομήτωρ γονάτισαν αμέσως και άρχισαν να απευθύνουν ερωτήσεις στο κεφάλι, που έσταζε ακόμα αίμα ζεστό. Τότε, μια φωνή αδύναμη και μακρινή ακούστηκε, ενώ τα ματωμένα χείλη του μικρού αγοριού σάλεψαν αργά: “Δεν μπορώ! Δεν μπορώ!”

Ο Cosimo Ruggeri εξήγησε στην Αικατερίνη των Μεδίκων ότι με αυτές τις δυο λέξεις, ο Σατανάς ήθελε να πει ότι αρνιόταν πια κάθε προστασία του στον Βασιλιά και στη Βασιλομήτορα της Γαλλίας.

Μόλις άκουσε την εξήγηση που δόθηκε, ο Βασιλιάς Κάρολος άρχισε να τρέμει και σε λίγο σωριάστηκε λιπόθυμος καταγής. Όταν συνήρθε κι ενώ τον είχαν ήδη μεταφέρει στον κοιτώνα του, ούρλιαζε ασταμάτητα σαν τρελός: “Πάρτε από εδώ αυτό το κεφάλι!” Ο Βασιλιάς έκαιγε ολόκληρος από τον πυρετό και όλο παραμιλούσε: “Πάρετε από εδώ αυτό το κεφάλι! Δεν αντέχω να το βλέπω! Πάρτε το!” Τα ουρλιαχτά του αντηχούσαν σ’ όλους τους χώρους του παλατιού απ’ άκρη σ’ άκρη.

Δυο μέρες μετά, στις 30 Μαΐου του 1574, ανήμερα της Πεντηκοστής, ο Βασιλιάς Κάρολος άφησε την τελευταία του πνοή.

Η συγκλονιστική αυτή ιστορία αναφέρεται και επιβεβαιώνεται από αξιόπιστους συγγραφείς της εποχής. Καταδεικνύει, μάλιστα, με έναν βάρβαρο τρόπο το πόσο οι γητειές και οι μαγείες αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων του Μεσαίωνα, είτε αυτοί ήταν απλοϊκοί και αμόρφωτοι, είτε ήταν ευγενείς και ηγεμόνες.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 10/04/1932…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΜΠΟΥΚΕΤΟ", στις 10/04/1932
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 10/04/1932

Σχετικά άρθρα

Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Το Κάστρο του Ρίου (Μέρος Β)… Πρώτο, λοιπόν, στη σειρά έρχεται το Κάστρο του Ρίου, που παλαιότερα χρησίμευε ως...φυλακή των βαρυποινιτών. Τα τείχη του, οι επάλξεις του...
Το στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη, στην Αθήνα του 1913 (Μέρος Γ)… Εν τω μεταξύ, τον Γιώργο, τον μικρό γιο της οικογένειας, τον είχαν στείλει στο...σπίτι ενός θείου του, καθώς είχε υποστεί σοκ από όλα τα τρομακτικά και ανεξήγητα,...που διαδραματίζονταν στο στοιχειωμένο σπίτι της οδού Μαυρομιχάλη...
Τα μυστήρια του Τορίνο… Σε απομακρυσμένες εκκλησίες, στους λόφους του Τορίνο, βρέθηκαν άδεια φέρετρα,...μαύρα πέπλα και τελετουργικά βιβλία..
Το αιώνιο αίνιγμα της μετεμψύχωσης… Για πολλά έτη, ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός επιστήμονας μελετούσε ενδελεχώς...περιπτώσεις που καταδείκνυαν μετενσάρκωση. Μια μητέρα, λόγου χάρη...
Όταν ο Αλέξανδρος ο Μέγας πέθανε… Όταν ο Αλέξανδρος ο Μέγας πέθανε, ο θάνατός του είχε συγκλονίσει ολόκληρη την...οικουμένη. Και για την πομπή και την είσοδο του περίφημου άρματός του...
Κυνηγοί βρυκολάκων… ... ο Φάραντ ισχυριζόταν ότι η οργάνωσή του γνώριζε για την ύπαρξη ενός βρυκόλακα ο...οποίος περιφερόταν, επί δεκαετίας, στο νεκροταφείο του Χάιγκαίητ...
Το αποκρυφιστικό Πείραμα του Brocken, το 1932… Το 1932, ο διάσημος Βρετανός ερευνητής ψυχικών φαινομένων, Harry Price, ταξίδεψε στο όρος...Brocken της Γερμανίας, μαζί με τον επιφανή φιλόσοφο...
Το τέρας των Πυρηναίων… Σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών εφημερίδων, που είχαν κυκλοφορήσει την...άνοιξη του 1939, οι ορεσίβιοι κάτοικοι πολλών χωριών των Άνω Πυρηναίων ήταν...τρομοκρατημένοι από την εμφάνιση ενός παράδοξου τέρατος...
Μαρτυρίες περί προσγειώσεως Α.Τ.Ι.Α. στη Γαλλία, το 1954… Ο εργάτης αυτός, ονόματι Μπερνάρ Γκουζόν, περιγράφοντάς πώς είδε το άγνωστης...ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο σε μια αλάνα, που βρισκόταν σε απόσταση 200 μέτρων...από την οδό Κολομμιέ Μο, δήλωσε πως το σώμα του παρέλυσε και η όρασή του...συσκοτίστηκε για μερικά λεπτά της ώρας...
Η γυναίκα με το χάρισμα της τηλαισθησίας… "Συχνά εύχομαι να μην είχα αυτό το χάρισμα του οραματισμού. Ο Θεός μού ζητάει να...κάνω καλή χρήση και όχι κατάχρηση", εξομολογήθηκε η Φλόρενς Στέρνφελς...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.