Ο βρυκόλακας του Croglin Grange…

Ο βρυκόλακας του Croglin Grange...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το 1907 εκδόθηκε το βιβλίο του διάσημου Άγγλου συγγραφέα Charles George Harper, με τίτλο “Στοιχειωμένα Σπίτια”, που πυροδότησε πληθώρα συζητήσεων, αλλά και αντεγκλήσεων, όπου κι αν διαβάστηκε στον κόσμο.

Το βιβλίο διηγούνταν συνταρακτικές μεταφυσικές ιστορίες, που λάμβαναν χώρα στα φημισμένα στοιχειωμένα σπίτια της Αγγλίας. Ειπώθηκαν γεγονότα, που διάβρωναν την κοινή λογική και εμφυσούσαν τον τρόμο για το άγνωστο.

Charles George Harper (1863 - 1943)
Charles George Harper (1863 – 1943)

Δυο νέοι, οι αδερφοί Fisher είχαν νοικιάσει για μια επταετία, στην περιοχή του Cumberland, το περίφημο σπίτι Croglin Grange, όπου κατοικούσαν μαζί με την αδερφή τους. Ένα βράδυ, η δεσποινίς Fisher, μη μπορώντας να κοιμηθεί από τη ζέστη, καθόταν νωχελικά ακουμπισμένη στα μαξιλάρια του κρεβατιού της και ρέμβαζε από το παράθυρό της τα φεγγαροφώτιστα δέντρα.

Έξαφνα, παρατήρησε δυο απροσδιόριστες λάμψεις, προερχόμενες από τον κήπο, να πλησιάζουν προς το μέρος της. Σε λίγο, μια απόκοσμη σκοτεινή μορφή, με μάτια ολόφωτα, σαν πυρωμένα κάρβουνα, που έμοιαζε περισσότερο με τέρας παρά με άνθρωπο, προσέγγιζε απειλητικά το παράθυρό της.

Ο τρόμος την κάρφωσε στο κρεβάτι της, ανήμπορη, σχεδόν παράλυτη. Αφού τα μέλη της δεν ανταποκρίνονταν, έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να βγάλει μια κραυγή, ώστε να ειδοποιηθούν τα αδέρφια της. Όμως, ούτε κι αυτό δεν το κατάφερε. Στο μεταξύ, το τερατόμορφο πλάσμα άρχισε να ξύνει τα τζάμια και να αφαιρεί τον στόκο τους.

Τα αδέρφια Fisher αντιμέτωπα με τον βρυκόλακα
Τα αδέρφια Fisher αντιμέτωπα με τον βρυκόλακα

Ύστερα από λίγες στιγμές, που έμοιαζαν για αιώνες, ένα από τα τζάμια έπεσε στο δωμάτιο και το απαίσιο ον εισέβαλε στον χώρο. Χίμηξε καταπάνω της, την άρπαξε από τα μαλλιά με τα κοκαλιάρικα δάχτυλα του και έμπηξε τα δόντια του στον λαιμό της.

Η νεαρή γυναίκα άφησε μια δυνατή στριγκλιά και στις σπαραχτικές φωνές της προσέτρεξαν τα αδέρφια της να δουν τι της είχε συμβεί. Έσπασαν την πόρτα της, που ήταν κλειδωμένη από μέσα και βρήκαν την αδερφή τους καταματωμένη και λιπόθυμη.

Ένας από τους αδερφούς της κυνήγησε τον βρυκόλακα, αλλά ο απέθαντος ξέφυγε με γιγαντιαίες δρασκελιές, πήδησε τον τοίχο του γειτονικού νεκροταφείου και χάθηκε από μπρος τους. Αμέσως κάλεσαν γιατρό, ο οποίος πιστοποίησε την παράξενη δαγκωματιά και αντιμετώπισε τις πληγές της με αντισηπτικά.

Η εκκλησία και το κοιμητήριο του Croglin, που συνορεύει με την έπαυλη του Croglin Grange
Η εκκλησία και το κοιμητήριο του Croglin, που συνορεύει με την έπαυλη του Croglin Grange

Η δεσποινίς Fisher νοσηλεύθηκε για δυο εβδομάδες σε κλινική κι έπειτα, οι αδερφοί της την έστειλαν στην Ελβετία, για να συνέλθει από τον νευρικό κλονισμό, που είχε υποστεί.

Όταν πέρασε το καλοκαίρι, η νεαρή κοπέλα είχε πια συνέρθει κι επέμενε να επιστρέψει πίσω στο Croglin Grange, πιστεύοντας ότι το πάθημά της οφείλονταν σε κάποιον φρενοβλαβή δραπέτη ψυχιατρείου.

Γκραβούρα εποχής, από το βιβλίο "Στοιχειωμένα Σπίτια", στην οποία απεικονίζεται το Croglin Low Hall
Γκραβούρα εποχής, από το βιβλίο “Στοιχειωμένα Σπίτια”, στην οποία απεικονίζεται το Croglin Low Hall

Έτσι κι έγινε. Οι δυο στοργικοί αδερφοί μεταφέρθηκαν στις γειτονικές κρεβατοκάμαρες, ώστε να βρίσκονται πάντα στο πλάι της, ενώ είχαν πάντοτε πάνω τους πιστόλια, έτοιμοι να την προστατέψουν, ανά πάσα στιγμή, από κάθε κακό.

Ο χειμώνας πέρασε ήσυχα. Αλλά, μια νύχτα του Μάρτη, η δεσποινίς Fisher ξύπνησε από έναν μυστηριώδη θόρυβο στο παράθυρο της και είδε με φρίκη την ίδια αποκρουστική μορφή. Με μάτια φωσφορίζοντα, ο βρυκόλακας πάσχιζε να βγάλει το τζάμι του φεγγίτη. Η σπαραχτική κραυγή της, αυτή τη φορά, ξύπνησε αμέσως τα αδέρφια της, που τον κυνήγησαν μανιασμένα. Τον είδαν να τρέχει προς την εκκλησία του κοιμητηρίου. Τον πυροβόλησαν και μια σφαίρα τον βρήκε τελικά στο πόδι. Παρ’ όλα αυτά, το τέρας ξέφυγε και πάλι, τρυπώνοντας σε μια κρύπτη ενός παλαιού μνημείου μέσα στο νεκροταφείο.

Η κρύπτη του νεκροταφείου του Croglin
Η κρύπτη του νεκροταφείου του Croglin

Την επόμενη κιόλας μέρα, οι αδερφοί Fisher προσκάλεσαν όλους τους περιοίκους και μπροστά τους, ξεσφράγισαν την κρύπτη. Ένα αποτρόπαιο θέαμα ξεπρόβαλε. Η κρύπτη ήταν γεμάτη από σπασμένα φέρετρα. Ένα μόνο ήταν βγαλμένο κι ριγμένο στο πλάι.

Μέσα σε εκείνο το άθικτο φέρετρο, φάνηκε η ίδια απεχθής μορφή, κατάμαυρη σαν μούμια πολυκαιρισμένη, που είχαν κυνηγήσει το προηγούμενο βράδυ. Στην κνήμη του, ο απέθαντος έφερε μια νωπή πληγή από σφαίρα πιστολιού.

Πείσθηκαν όλοι ότι επρόκειτο για βρυκόλακα και πήραν την απόφαση να τον κάψουν αμέσως.

Το βιβλίο του Charles George Harper, "Στοιχειωμένα Σπίτια"
Το βιβλίο του Charles George Harper, “Στοιχειωμένα Σπίτια”

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 12/04/1928…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΜΠΟΥΚΕΤΟ", στις 12/04/1928
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 12/04/1928

Σχετικά άρθρα

Το πόλτεργκαϊστ του Καλαμακίου, το 1937… Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών διατεινόταν ότι μερικά άτομα, τα οποία...υπό την επίδρασιν της ήβης ή ψυχικών κλονισμών ή απλώς, μιας αναστάτωσης του...οργανισμού τους, γίνονταν ραδιενεργά σώματα και πάθαιναν δυναμόλυση...
Η συνέντευξη του Άγγελου Τανάγρα το 1928 για το “Τηλέφωνο των Πνευμάτων” του Thomas Edison…... Για το θέμα ζητήθηκε η άποψη του Άγγελου Τανάγρα, ο οποίος παραχώρησε σχετική...συνέντευξη στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και η οποία δημοσιεύθηκε...
Το αποκρυφιστικό Πείραμα του Brocken, το 1932… Το 1932, ο διάσημος Βρετανός ερευνητής ψυχικών φαινομένων, Harry Price, ταξίδεψε στο όρος...Brocken της Γερμανίας, μαζί με τον επιφανή φιλόσοφο...
Εξιχνίαση ειδεχθών εγκλημάτων από προικισμένα μέντιουμ… Η φήμη, που είχε αποκτήσει πια η Gene Dennis, ήταν κολοσσιαία στις Ηνωμένες Πολιτείες...και συχνότατα, η Αμερικανική Αστυνομία προσέφευγε σ' αυτήν...
Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Μπούρτζι (Μέρος Ε)… Κάτω απ' τον πύργο υπήρχαν δυο στρογγυλά κελιά και από αυτά, μια πέτρινη...ελικοειδής σκάλα οδηγούσε στα υπόγεια του Μπούρτζι. Οι δυο δήμιοι άναψαν...
Η στρατιά των βρυκολάκων του στοιχειωμένου Φραγκοκάστελλου (Μέρος Β)… Η στρατιά των βρυκολάκων στο στοιχειωμένο Φραγκοκάστελλο εμφανιζόταν στον κάμπο...γύρω από το ενετικό αυτό κάστρο, στα τέλη κάθε άνοιξης. Οι Δροσουλίτες...
Ανεξήγητοι λιθοβολισμοί… Αντί όμως να νιώσουν ασφαλείς στο καταφύγιο της εστίας τους, ο λυσσαλέος...λιθοβολισμός συνεχίστηκε κι εκεί, με πρωτόγνωρη μανία, από τα παράθυρα κι από όλες...τις κατευθύνσεις...
Οι αδελφές Fox: Οι γυναίκες που το 1848 θεμελίωσαν τον πνευματισμό… Δεν είναι λίγα τα περιστατικά αξιόπιστων ανθρώπων στην παγκόσμια ιστορία, που...ισχυρίστηκαν ότι κακοποιά πνεύματα τάραζαν την οικιακή τους ηρεμία και...προξενούσαν αλλόκοτους θορύβους, κρότους, συρσίματα, έως και εκσφενδονισμούς...επίπλων...
Ελεονόρα Ζουγκούν – Το μυστηριώδες κορίτσι που απασχόλησε την Ευρώπη του Μεσοπολέμου…... Η δεκατριάχρονη χωριατοπούλα από τη Ρουμανία που έγινε αντικείμενο έρευνας των...παραψυχικών ερευνητών στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου...
Ο “Μάγος της Ολλανδίας”… Μπορούσε να δει τα πάντα...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.