Ο Εμίρης του Καμπούρ…

Ο Εμίρης του Καμπούρ…

Το Καμπούρ, κατά τη δεκαετία του 1960, ένα νεοσύστατο κρατίδιο της Νότιας Αραβίας, έτεινε να γίνει ανταγωνιστικό έναντι του Κουβέιτ στην παραγωγή πετρελαίου, με τα πλούσια κοιτάσματά του, που ανακαλύφθηκαν μόλις το 1963.

Ο εβδομηντάχρονος Εμίρης του διατηρούσε το πλουσιότερο χαρέμι της Νότιας Αραβίας, αλλά και το αυστηρότερο, ως προς την τήρηση των παλαιών μουσουλμανικών παραδόσεων.

Έτσι, ήταν απολύτως φυσιολογικό να λάβει σοβαρά υπόψη του την γνώμη του αστρολόγου του, σχετικά με μία επιχειρηματική ενέργεια, που σκόπευε να κάνει.

Ο Εμίρης είχε δώσει εντολή στον αντιπρόσωπό του, που βρισκόταν στο Λονδίνο, προκειμένου να ενδιαφερθεί για την αγορά μερικών πετρελαιοφόρων του Έλληνα εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου. Όταν, όμως, ο αστρολόγος του υπέβαλλε σε “αστρολογική δοκιμασία” τα ονόματα των υπό πώληση σκαφών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε κάποιο από αυτά κρυβόταν ένα κακό πνεύμα.

Έπειτα από την γνωμοδότηση του αστρολόγου του, ο Εμίρης έδωσε εντολή στον αντιπρόσωπό του στο Λονδίνο να διακόψει την διαδικασία της αγοραπωλησίας.

Ο συγκεκριμένος αστρολόγος είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το στρατηγείο των γαλλικών δυνάμεων στη Συρία πριν τη συνθηκολόγηση του Βισύ και γι’ αυτό το λόγο έφερε το όνομα “Σαλάμα ελ Φρανσάουϊ”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 06/11/1964…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 06/11/1964
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments